Tillfälle att lira boll med proffsen

Insidan Artikeln publicerades
Tomelilla IF ordnar för femte året i rad ett sommarcamp tillsammans med MFF den 10-12 augusti.
Foto:Louise Lind
Tomelilla IF ordnar för femte året i rad ett sommarcamp tillsammans med MFF den 10-12 augusti.

Tomelilla IF ordnar för femte året ett sommarcamp tillsammans med MFF den 10-12 augusti. I år firar TIF 100 år och campet fem år, något som firas med en och annan överraskning.

Sommarcampets upplägg är detsamma som föregående år. På förmiddagarna anordnas övningar utifrån olika teman varje dag, där ungdomarna får träna bland annat skott eller anfall. Därefter blir det lunch i klubbstugan, som följs av matchliknande spel på eftermiddagen. Tränarna kommer såväl från Malmö FF som från Tomelilla IF.

– Skillnaden det här året är att Malmö FF har lovat att ordna lite överraskningar med anledning av 100-årsjubileet och att det är femte året med campet. Tanken är att någon från Malmös A-lag ska komma ut och prata lite och skriva lite autografer. Det blir spännande, säger Susanne Göransson från Tomelilla IF.

Anmälan senast sista maj

Alla som vill ha träning med ledare, upplägg från MFF och är födda 2009-2002 är välkomna att anmäla sig. Deltagarna delas upp i grupper för att nivån ska kunna anpassas rätt. Alla deltagande barn och ungdomar får en boll, en t-shirt, en gympapåse och tre matchbiljetter till någon av Malmö FF:s matcher.

  – Vi vill gärna att man anmäler sig senast den sista maj även om vi håller det lite flytande. Men vi måste ha tid på oss att beställa tröjor och annat, så man ska helst inte vara ute i sista sekunden, uppmanar Susanne.

  Samarbetet med Malmö FF har hela tiden varit lyckat.

  – Tränarna därifrån tycker det är roligt att komma ut på Österlen och träna, och de är väldigt trevliga och engagerade.

  För ungdomarna är en del av vinsten samhörigheten som uppstår under lägret.

  – Här möts ju många från olika lag ute på bygden och lär känna varandra. De träffas på neutral mark, och när de sedan möts på match så har de ett namn på personen de möter och får en ökad förståelse.

  Text och bild: Louise Lind