Timmys omställning gav ett mer närvarande liv

Simrishamn Artikeln publicerades
När Timmy Buhre upptäckte meditation för två år sedan förändrades mycket i hans liv. Nu vill han sprida sin kunskap och hjälpa andra att hitta balans i tillvaron.
När Timmy Buhre upptäckte meditation för två år sedan förändrades mycket i hans liv. Nu vill han sprida sin kunskap och hjälpa andra att hitta balans i tillvaron.

Att meditera är för många ett sätt att hitta balans i livet, att stänga av omvärlden en stund och uppnå ett inre lugn. För Timmy Buhre har det inneburit en nystart i livet och en hjälp mot stress.

Timmy försöker att, på sitt eftertänksamma vis, beskriva vad det är som händer när han mediterar.

– Jag stannar upp, sitter stilla och blundar. Jag tänker på hur jag andas, vilka ljud jag hör, vilka lukter jag känner. Jag låter tankarna komma som de vill, jag reflekterar över dem, vilka känslor de väcker. Det kan vara jobbiga och stressiga tankar, jag låter dem komma också och reflekterar över dem. Efter ett tag är det som om tankarna löses upp.

Timmy började med meditation för två år sedan. Han befann sig i ett skede i livet då mycket förändrades.

– Jag träffade min nuvarande tjej, Stephanie, som i princip vände upp och ner på min värld. Hon fick mig att ifrågasätta hur jag levde mitt liv. När man är inne i det snurrande vardagshjulet kommer man inte i kontakt med sitt inre. Det var ett tillfälle att stanna upp i livet och se andra möjligheter, säger Timmy.

Stephanie, som arbetar som livscoach, tipsade Timmy om ett mediationsretreat i en liten fiskeby i Mexico som hon själv besökt.

– Hon sade: Åk. Det kan förändra ditt liv. Och det gjorde det.

Timmy som inte är rädd för utmaningar lydde hennes råd. Under fyra veckor fick han chans att gräva i sig själv och utvecklas som människa. Dagarna i den lilla fiskebyn dominerades av meditation och undervisning.

– Dessförinnan hade jag bara testat meditation någon enstaka gång. Det blev nästan lite chockartat att plötsligt göra det fem timmar om dagen.

Kosten på stället var uteslutande vegansk, också det nytt för Timmy.

– Jag tappade jättemycket muskler efter de där veckorna, säger han och skrattar.

Sedan en vecka tillbaka håller Timmy Buhre klasser i yoga och meditation på Wellnez i Simrishamn.
Sedan en vecka tillbaka håller Timmy Buhre klasser i yoga och meditation på Wellnez i Simrishamn.

När Timmy kom hem efter retreaten slog det honom hur stressade alla är, inte minst många i hans egen ålder.

Efter resan har Timmy utbildat sig till Qigong- och meditationscoach och håller nu kurser på sitt jobb Plastal varje söndag. Sedan en vecka tillbaka håller han även klasser i yoga och meditation på Wellnez i Simrishamn.

– Det är lite av en personlig utmaning för mig, men det är väldigt roligt och givande. Jag hoppas att jag kan nå ut till en yngre målgrupp. Det är många i min ålder som är väldigt stressade och nyfikna på att göra en livsstilsförändring.

Timmys stora omställning i livet har lett till helt nya vanor och ett mer närvarande liv. Många av hans gamla rutiner och vanor har han gjort sig av med.

– Det har inte varit en enkel resa och den kommer troligen aldrig ta slut, men jag kan verkligen rekommendera det, säger han.

”När man är inne i det snurrande vardagshjulet kommer man inte i kontakt med sitt inre”.
Timmy Buhre