Tome vill bygga stort i Tomelilla

Tomelilla Artikeln publicerades
Brf Yxan i Tomelilla kommer att likna nybyggda Sockerhusen i Ystad, med vackert teglad fasad och helglasade balkonger. Far och son, Tome och Martin Najdovski, framför nämnda Sockerhusen.
Foto: Hannah Andersson
Brf Yxan i Tomelilla kommer att likna nybyggda Sockerhusen i Ystad, med vackert teglad fasad och helglasade balkonger. Far och son, Tome och Martin Najdovski, framför nämnda Sockerhusen.

Med erfarenhet från fler än 150 nyproducerade lägenheter i bagaget, senast Sockerhusen i centrala Ystad, satsar Tome Najdovski, genom Najdovski invest, nu på Tomelilla och vill bygga ett flerbostadshus med 29 lägenheter på Östergatan där Reimans tidigare haft sin verksamhet.

I Makedonien försörjde familjen Najdovski sig på att bruka jorden. När Tome var åtta år gammal flyttade de till Sverige. Många känner honom som bagaren på pizzeria Capri i Ystad. En verksamhet som Tome drev i tolv år innan han gav sig in i fastighetsbranschen.

Första flerbostadshuset som Tome var med om att uppföra ligger på Bellevuevägen, där tidigare nämnda pizzeria också låg.

– Jag startade pizzerian 1993 och 2001 fick vi chansen att köpa marken. 2005 sålde jag rörelsen och behöll fastigheten, men tanken var egentligen att sälja allt för att flytta till Australien med familjen.

Barnen, då 12 och 15 år gamla, protesterade dock mot flyttplanerna och familjen beslutade sig för att stanna i Sverige.

– Vi bestämde oss för att behålla, och bygga på tomten istället, berättar Tome.

Resultatet blev Brf Tersen, ett flerfamiljshus med 26 lägenheter, och bygget gav mersmak. Efter Brf Tersen följde satsningen på sju våningar höga Brf Geijer på Malmövägen, med 36 lägenheter, och Tome är även delägare i nybyggda Sockerhusen, bakom Willys i Ystad, med totalt 107 lägenheter.

Huset kommer att rymma 29 bostadsrättslägenheter, 44-123 kvadratmeter stora.
Huset kommer att rymma 29 bostadsrättslägenheter, 44-123 kvadratmeter stora.

Brf Yxan i Tomelilla blir alltså hans fjärde projekt.

Tome vill bygga flerbostadshuset på adressen Östergatan 11, där Reimans Bröd tidigare låg. Huset är tänkt att bli fyra våningar högt, inklusive vindsvåning, och rymma 29 bostadsrättslägenheter, 44-123 kvadratmeter stora.

– Det blir NIMAB Entreprenad AB som bygger och huset kommer att likna Sockerhusen, med tegelfasad och helglasade balkonger, berättar Martin Najdovski som arbetar tillsammans med pappa Tome i Najdovski invest.

Ledorden är hög kvalitet, bekvämt, praktiskt och tryggt.

– Vi kommer att satsa extra på tryggheten genom att utrusta samtliga lägenheter med ”Trygga hem”, ett larm som innehåller brandlarm, trygghetslarm, överfallslarm, samt larm vid vattenläcka, berättar Tome. Installationen ingår i köpet och vi bjuder på abonnemanget de tre första åren.

Besked om bygglov ges i dagarna och bygget startar när 70 procent av lägenheterna är sålda.

– Gällande försäljningen samarbetar vi med BF konsult, som vi har en god relation med sedan tidigare. De som tecknar förhandsavtal innan 31 mars bjuds på ett års avgiftshyra efter att de flyttat in, avslutar Tome.

 

”Det blir NIMAB Entreprenad AB som bygger och huset kommer att likna Sockerhusen, med tegelfasad och helglasade balkonger.”
Martin Najdovski