Trädgårsvåren nalkas

Baskemölla Artikeln publicerades
”Utmaningar och glädjeämnen i att driva ett trädgårdsföretag” lyder rubriken när Anna Nilsson och Martina Illerhag träffar Tjörnedala trädgårdsförening.
Foto: Hannah Andersson
”Utmaningar och glädjeämnen i att driva ett trädgårdsföretag” lyder rubriken när Anna Nilsson och Martina Illerhag träffar Tjörnedala trädgårdsförening.

Det kan hända att det mesta trädgårdsarbetet ligger i träda just nu men det hindrar inte Tjörnedala trädgårdsförening för att redan i början av februari bjuda in till första punkten på vårprogrammet.

”Det finns alltid plats för ett träd - kan det annars bli en trädgård?” är rubriken för årets allra första föredrag i Tjörnedala trädgårdsförenings regi, tisdagen den 4 februari. Det är Carina Larsson, tidigare Ulriksdals trädgård och nu Aceratum Kåseberga, som gästar trädgårdsföreningen för att ge tips om vackra och ibland nyttiga träd som är lämpliga för mindre trädgårdar. Föredraget startar klockan 18.30. Efteråt hålls föreningens årsmöte.

Tjörnedala trädgårdsförening har sin bas på Tjörnedalagården, Svinahuset, i Baskemölla där alla programpunkter tar plats om inget annat anges.

Tisdagen den 3 mars gästas föreningen av Jörgen Nilsson, trädgårdsingenjör som har jobbat 27 år på Skånefrö med gräs, och Peter Jeppsson som driver ett lantbruksföretag där en av inriktningarna är gräsmatteproduktion. Rubriken lyder ”Min gräsmatta ska bli grönare än grannens”.

Mer inspiration blir det torsdagen den 2 april, men då från fjärran länder. Stellan Johansson har under tio år cyklat i femtio länder, han är även utbildad biolog med inriktning botanik. Stellan kommer att visa bilder på natur och växter, som säkert känns igen men här visas i sin ”rätta” miljö.

Tisdagen den 5 maj äger föreningens möte rum på Kiviks Trädgård där Martina Illerhag och Anna Nilsson välkomnar för att berätta om sin resa från första tanken om att överta trädgården, fram till förverkligandet.

Även icke medlemmar är välkomna till föredragen men betalar då en slant i entré. Förutom föredrag bjuder föreningen under våren in till växtmarknad, lördagen den 9 maj klockan 10 vid Tjörnedalagården.