1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tredje året för tårtfest

Vilka nio tårtor som står på menyn när det vankas tårtfest i Kivik den 23 februari får gästerna inte veta på förhand, men att det blir en femtioårsjubilerande favorit från Mellby, en pärondröm bakad med kärlek i Kivik och sommarens härliga bär tillsammans med ljuvlig choklad à la Cake Cowboy, står klart.
Johan Andersson, Mellbybagaren, Gun Svensson och Martina Svensson, Kiviks café och bageri samt Markus Lundqvist, Cake Cowboy bjuder in till gemensam tårtfest den 23 februari klockan 15.
Foto: Hannah Andersson

Det är tredje året som Johan Andersson, Mellbybagaren, Gun Svensson och Martina Svensson, Kiviks café och bageri samt Markus Lundqvist, Cake Cowboy bjuder in till gemensam tårtfest i februari.

När idén föddes var tanken att tårtbuffén skulle utgöra ett unikt tillfälle att provsmaka många olika sorters tårtor inför beställningen till ett bröllop eller annan stor fest.

– Första året var det många som kom för att göra just det, men lika många ville bara umgås och njuta av att äta tårta. Och förra året var det senare skälet i majoritet, konstaterar Gun.

– Evenemanget har fått känslan av ett äldre tiders kafferep, vilket är jättetrevligt! säger Markus.

Bagarnas egna favorittårtor är Napoelon, Sans rival, Budapest och champagnemousse. Om det kommer att bjudas den 23 februari vill bagarna inte avslöja men de vågar lova att ingen kommer att bli besviken, för med nio tårtor på menyn finns det garanterat någon för alla smaker.

Klart står i alla fall att Tjoffes Special, Mellbybagarens populära tårta som firar femtioårsjubileum, kommer att serveras.

– Min far gjorde tårtan första gången till sin 20-årsfest, berättar Johan.

En annan klassiker står Kiviks café och bageri för.

– Vi har bestämt oss för att spettekakan ska få finnas med på buffébordet eftersom det är en skånsk gilleskaka med lång tradition, säger Gun och lovar samtidigt att bjuda på ett provsmak av konsten att skära fönster i kakan.

Klockan 15 startar tårtfesten på Kiviks café och bageri. Begränsat antal platser så förboka gärna.

Läs mer

Simrishamn

Stadsvandring med eländestema

Lär känna Simrishamn i en stadsvandring med museichef Lena Alebo på temat tidigare århundradens olyckor, pandemier och fattigdom. Det blir också berättelser om stadens utveckling, näringsliv och invånare. Max 20 deltagare. Föranmälan krävs. Datum: 22/7, 29/7 och 5/8 klockan 14-15.30. Även 16/7, 23/7, 30/7 och 6/8 klockan 18-19.30.

Simrishamn

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.