Tredje året för tårtfest

Kivik ,
Johan Andersson, Mellbybagaren, Gun Svensson och Martina Svensson, Kiviks café och bageri samt Markus Lundqvist, Cake Cowboy bjuder in till gemensam tårtfest den 23 februari klockan 15.
Foto: Hannah Andersson
Johan Andersson, Mellbybagaren, Gun Svensson och Martina Svensson, Kiviks café och bageri samt Markus Lundqvist, Cake Cowboy bjuder in till gemensam tårtfest den 23 februari klockan 15.

Vilka nio tårtor som står på menyn när det vankas tårtfest i Kivik den 23 februari får gästerna inte veta på förhand, men att det blir en femtioårsjubilerande favorit från Mellby, en pärondröm bakad med kärlek i Kivik och sommarens härliga bär tillsammans med ljuvlig choklad à la Cake Cowboy, står klart.

Det är tredje året som Johan Andersson, Mellbybagaren, Gun Svensson och Martina Svensson, Kiviks café och bageri samt Markus Lundqvist, Cake Cowboy bjuder in till gemensam tårtfest i februari.

När idén föddes var tanken att tårtbuffén skulle utgöra ett unikt tillfälle att provsmaka många olika sorters tårtor inför beställningen till ett bröllop eller annan stor fest.

– Första året var det många som kom för att göra just det, men lika många ville bara umgås och njuta av att äta tårta. Och förra året var det senare skälet i majoritet, konstaterar Gun.

– Evenemanget har fått känslan av ett äldre tiders kafferep, vilket är jättetrevligt! säger Markus.

Bagarnas egna favorittårtor är Napoelon, Sans rival, Budapest och champagnemousse. Om det kommer att bjudas den 23 februari vill bagarna inte avslöja men de vågar lova att ingen kommer att bli besviken, för med nio tårtor på menyn finns det garanterat någon för alla smaker.

Klart står i alla fall att Tjoffes Special, Mellbybagarens populära tårta som firar femtioårsjubileum, kommer att serveras.

– Min far gjorde tårtan första gången till sin 20-årsfest, berättar Johan.

En annan klassiker står Kiviks café och bageri för.

– Vi har bestämt oss för att spettekakan ska få finnas med på buffébordet eftersom det är en skånsk gilleskaka med lång tradition, säger Gun och lovar samtidigt att bjuda på ett provsmak av konsten att skära fönster i kakan.

Klockan 15 startar tårtfesten på Kiviks café och bageri. Begränsat antal platser så förboka gärna.