1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Trippelt nytt på museet

På lördag, den 15 februari klockan 12-14, invigs inte mindre än tre nya utställningar på Österlens museum i Simrishamn. ”Skånska väsen” av Helene Aurell, en fotoutställning av Foto-Entusiasterna och en miniutställning med kommunens nyinköpta konst.
Museets Kalle Jurgård hjälper konstnären Helene Aurell att få bäckahästen på plats. Ett hästjobb eftersom Helenes skulpturer är gjorda av betong, gjutna i silikonform eller putsade på armering. På bilden syns också museets utställningsansvarige Åse Bjerstaf uppflugen på en stege för att justera ljuset, samt fotograferna Per Kindstedt och Rolf Unosson.
Foto: Hannah Andersson

Temat för Helene Aurells utställning på museet var en gemensam överenskommelse.

– Det är en konstnärs dröm, att få en riktning och en deadline men sedan fria händer, säger Helene som arbetat med utställningen i drygt ett år.

– Jag har även tidigare hämtat mycket inspiration från den mytologiska världen.

Men för att lära känna milkaharen, skausnuvan och gloson började Helenes arbete med en djupdykning i den forskning som finns.

– Det har varit fantastiskt roligt!

images8 bilder
enlarge
Bildspel

Läs mer

Simrishamn

Stadsvandring med eländestema

Lär känna Simrishamn i en stadsvandring med museichef Lena Alebo på temat tidigare århundradens olyckor, pandemier och fattigdom. Det blir också berättelser om stadens utveckling, näringsliv och invånare. Max 20 deltagare. Föranmälan krävs. Datum: 22/7, 29/7 och 5/8 klockan 14-15.30. Även 16/7, 23/7, 30/7 och 6/8 klockan 18-19.30.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.