1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tvåhundra tvåor sjöng

Tidigare idag samlades tvåhundra andraklassare på scenen i Brunnsparken i Simrishamn för att bjuda allmänheten på körkonsert tillsammans med kulturskolans lärare.
Tisdagen den 28 maj samlades cirka tvåhundra andraklassare för att ge en körkonsert under ledning av musikpedagog Annika Ivarsson.
Foto: Hannah Andersson

Det är andra året som Kulturskolan samlar kommunens alla andraklassare i ”Tvåornas kör”. Konceptet är hämtat från kulturskolan i Malmö.

Sedan i september har musikpedagog Annika Ivarsson besökt klasserna en gång i månaden för att öva på sångerna.

– Det har varit fantastiskt roligt att jobba med barnen och de har längtat så efter den här dagen, att få dra på sig tröjorna och kliva upp på scenen, säger Annika. En nyhet för året är att eleverna, uppdelade i två grupper, även har fått lov att träffas för ett genrep innan konserten. Det var väldigt uppskattat.

– Det som är extra kul med det här projektet är att alla kommunens skolor deltar, vilket innebär att eleverna från de kommunala skolorna möter eleverna från friskolorna, säger Sylvia Carlsdotter, chef för kulturpedagogiska enheten i Simrishamn.

Ett hundratal åskådare, bland annat barn från Simrishamns förskolor, hade kommit för att höra förmiddagskonserten. I kväll väntar ytterligare ett uppträde, för alla stolta föräldrar.

Läs mer

Kivik

Glada barn på museet

Lördagen den 1 augusti äger arrangemanget ”Glada barn på Kivik” rum för andra gången i sommar. Under dagen ges det till exempel möjlighet för barn att leka och pyssla på Barnens museum som är öppet klockan 11-16. Fri entré för alla barn under 12 år. Bakom aktiviteten står Kiviks Museum i samarbete med Kiviks Turism och Engelholmsglass.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.