Unika förmågors utmaningar

Ystad Artikeln publicerades
Föreläsningarna ges 3 och 24 september på Ystad Gymnasium, aulan på Österport.
Föreläsningarna ges 3 och 24 september på Ystad Gymnasium, aulan på Österport.

Anhörigstödet i sydöst bjuder i september in till en kostnadsfri föreläsninsserie i två delar på temat ”Unika förmågor - Unika bemötanden”.

En del barn, ungdomar och vuxna har unika sätt att fungera. Vissa har diagnoser som ADHD och inom autismspektrat. Andra har ingen diagnos alls men upplever likväl utmaningar i vardag, skola och arbetsliv.

– Föreläsningarna arrangeras som ett stöd till anhöriga, säger Sofia Spetz, anhörigkonsulent i Simrishamns kommun.

Föreläsare är Nåkkve Balldin, socionom med lång erfarenhet av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionshinder. Nåkkve arbetar nu med råd och stöd, som utbildare, föreläsare och handledare.

Föreläsningarna kommer att handla om: unika sätt att tänka och känna - styrkor och svårigheter, vanliga praktiska vardagskonsekvenser vid unika sätt att tänka och känna, vad krävs av omgivningen, hur kan vi förstå och ligga steget före, samt samarbete med andra aktörer - skapa dialog som gynnar personer med unika sätt att fungera.

Föreläsningarna ges 3 och 24 september klockan 17.00-19.30 på Ystad Gymnasium, aulan på Österport. Anmälan senast den 30 augusti på ystad.se/unikaformagor.