GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utdelning av talangstipendier

Publicerad 11 juni 2018
Stipendiemottagarna Märta Åkerberg och Victor Rosberg, flankerade av Kiviks Rotaryklubbs president Margareta Delfs Widell och Leif Richard.
Stipendiemottagarna Märta Åkerberg och Victor Rosberg, flankerade av Kiviks Rotaryklubbs president Margareta Delfs Widell och Leif Richard.

Kiviks Rotaryklubbs talangstipendier för 2018 har tilldelats Märta Åkerberg, 19 år, Kivik, och Victor Rosberg, 22 år, Grevlunda. Stipendierna är på 5 000 kronor vardera och är avsedda för att hjälpa ungdomar utveckla sina specialintressen.

– Inom Kiviks rotaryklubb vill vi uppmuntra ungdomar i vårt närområde att satsa helhjärtat på ett specialintresse man brinner för. Då kan våra talangstipendier vara ett välkommet bidrag, säger Margareta Delfs Widell, president i Kiviks Rotaryklubb.

Märta Åkerberg går sista terminen på Performing Arts på Nova Academy i Simrishamn och får stipendiet för att kunna vidareutvecklas inom specialområdet Illustration.

– Jag har stått på Scen Österlen sedan jag var sju år och spelat i ett dussintal olika musikaler, många gånger i huvudrollen, säger en glad Märta Åkerberg som tänker använda pengarna i sina fortsatta studier inom illustration.

– Till hösten planerar jag att åka till Japan för att studera det bildspråk som omgärdar hela det japanska samhället från skolan till multinationella företags marknadsföring. Stipendiet från Kiviks Rotaryklubb kommer vara till stor hjälp för att kunna genomföra det projektet.

Victor ”Vic Roz” Rosberg är redan en etablerad artist och låtskrivare som fått sin musik spelad på tre olika radiostationer och totalt fått över 250 000 lyssningar på Spotify.

– Min dröm är att arbeta med musikproduktion. Jag sökte och kom in på Musikproduktionsprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö. Där fick jag utöva min kreativitet och skapade en hel del låtar i olika sound för att försöka hitta mig själv som artist. Efter många försök lyckades jag hitta en stil som passade mig själv, elektronisk musik eller ‘tropical house’ är den musikgenren som beskriver min musik bäst. Jag vill att min musik ska förmedla känslor och betyda något för lyssnaren. Jag vill påverka.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.