1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Välgörenhetslopp med final i Gripenserien

För tredje året arrangerar Smedstorps IF i samarbete med A different path sport events välgörenhetsevenemanget Charity trail till förmån för Hjärtebarnsfonden. Charity trail tar plats lördagen den 22 september i Smedstorp.
På lördag går startskottet för Naturloppet som i år ges med två distanser: 5 och 10 kilometer.
Foto: Janni Rix

Hela familjen kan delta i Charity trail. En nyhet för året är att barn från tre år kan delta i Kids trail, Naturloppet erbjuder två distanser; 5 respektive 10 kilometer och deltagarna i Gårdlösa trail väljer själva om de vill gå eller springa längs vackra Gårdlösaleden.

Samlingsplatsen för Charity trail är Smedstorps idrottsplats. Deltagarna i Gårdlösa trail startar när de vill från klockan 10. Sista start, för de som väljer att springa, är klockan 13. Gårdlösaleden är cirka 12 kilometer lång och ingen tidtagning sker.

Gael Joly hoppas på många starter i årets Charity trail.
Foto: Janni Rix

En nyhet för året är att Naturloppet-löparna kan välja mellan att springa 5 kilometer, som tidigare år, eller den längre distansen 10 kilometer. Loppet går längs en ny bana som innebär mer skogsstig. En annan nyhet är att loppet ingår i Gripenserien.

– Vi startade Gripenserien för att uppmärksamma de bästa terränglöparna i Skåne, berättar Gael Joly som står bakom A different path sport events. De fem terränglopp som ingår i serien är Winter Cross Run i Tomelilla, Stävie Trail i Furulund, Österlen Spring Trail vid Christinehof, Green Run på Tomelilla golfklubb och Charity trail i Smedstorp. Det har varit ett testår för serien i år men vi har redan bestämt oss för att det blir en fortsättning nästa år, med några förändringar för att uppmuntra löparna som startar alla fem loppen ännu lite mer.

Finalen för Gripenserien tar alltså plats i Smedstorp den 22 september. Naturloppet 5 kilometer startar klockan 11.00 och Naturloppet 10 kilometer startar klockan 12.00.

Kids trail är ett lopp där barnen får ta sig över och förbi olika roliga hinder längs vägen.
Foto: Janni Rix

Första starten i populära Kids trail går klockan 10.30. Kids trail är ett hinderbanelopp som är cirka 400 meter långt och öppet för barn upp till 12 år.

– En nyhet för året är att loppet är öppet för barn från 3 år, med vuxen bredvid, berättar Gael.

Kids trail är ingen tävling, alla barn som startar får en gåva och de får lov att springa flera gånger i mån av plats.

Charity trail arrangeras till förmån för Hjärtebarnsfonden.

– Hittills har vi samlat in över 100 000 kronor till Hjärtebarnsfonden och vi hoppas på många starter även i årets Charity trail, avslutar Gael.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Nyöppnat

Strandkiosk i ålaboden

Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.