Vatten temat för årets forum

Simrishamn Artikeln publicerades
Arkivbild från ”Skörda regnvatten” i trädgården vid Österlens museum i Simrishamn. Eva Mathiasson till vänster i bild.
Foto: Hannah Andersson
Arkivbild från ”Skörda regnvatten” i trädgården vid Österlens museum i Simrishamn. Eva Mathiasson till vänster i bild.

Den 2 augusti bjuder Österlenvännerna in till sitt årliga Forum, i år med temat ”Vatten – en ödesfråga”. I samband med forumet på Valfisken i Simrishamn presenterar föreningen också årets stipendiat.

– Förra årets forum handlade om lantbrukets framtid, i år spinner vi vidare på det och fördjupar oss i vattenfrågan, berättar Monika Olin Wikman, styrelseledamot i Österlenvännerna. Risken för vattenbrist, erosion och översvämningar är ödesfrågor för vår planet, men det är också centrala frågor för Österlens utveckling.

Föreningen har utsett Eva Mathiasson som årets stipendiat.

– Eva är en entreprenör som uthålligt jobbat för en viktig klimatfråga. Projektet Skörda regnvatten har pågått i snart 15 år med Eva som eldsjäl.

Forumet riktar sig till allmänheten och föreningen hoppas på många besökare. Programmet startar klockan 14.00, fredagen den 2 augusti, på Valfisken. Carl-Göran Svensson, samhällsbyggnadsnämnden i Simrishamn, Eva Mathiasson, projektet Skörda Regnvatten och Gerd Lundquist, klimatsamordnare på Länsstyrelsen inleder ett samtal kring vatten som ödesfråga. Det är fri entré till forumet.