1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vattensafari i Fyledalen

Arrangör är Tomelilla kommun, Leader och Naturskyddsföreningen.

Som en del av projektet Österlens sköna vattendrag bjuds nyfikna i alla åldrar in till vattensafari i Fyledalen. Deltagarna får håva, måla och leka för att lära sig mer om livet både över och under vattenytan. Det blir även memory och tipspromenad. Lördagen den 25 maj vid Banvaktsstugan, drop in mellan klockan 11- 15. Guidad håvning klockan 11.30 och 13.30 där alla kan testa att håva och även gå runt i vadarbyxor som forskare och undersöka vattnet. Naturskyddsföreningen och natursnokarna är också med för att berätta mer om snok, groddjur och biologisk mångfald. Oömma kläder och stövlar rekommenderas. Ta gärna med matsäck, det bjuds på frukt och dricka.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

REKO-ring på tillväxt i Norra Björstorp

Runt Brösarp vimlar det av matproducenter och småskaliga odlare. Nu har ett antal företagare i Norra Björstorp tagit initiativ till en REKO-ring, en matmötesplats där produkter och råvaror ska säljas direkt från producent till konsument.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Fotboll

Kul start på sommarlovet

Ett 70-tal killar och tjejer samlades förra tisdagen på Tomelilla IP för att kickstarta sommarlovet med MFF Sommarcamp. På schemat stod teknikträning och matcher, men framförallt härligt häng med nya kompisar.