1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Förskola

Vernissage för brobygge

En modell av ”Vide broa” byggd av mjölkkartonger och stor skaparlust, av barnen på förskolan Backstugan, ställs just nu ut på Österlens museum i Simrishamn.
Det är barnen i femårsgruppen Sjöhästarna som står bakom brobygget. ”Den riktiga bron finns vid Åbackarna. Vi röstade på vilken bro vi ville bygga”, berättar Annie Jönsson. ”Vi använde mjölkkartonger och tapetklister när vi byggde den”, berättar Elliot Backe Whrame. På bilden provkör Måns Dahl bron med museets bil.
Foto: Hannah Andersson

Alla barn på förskolan Backstugan i Simrishamn har under läsåret jobbat med temat Simrishamn-Östersjön. I femårsgruppen ”Sjöhästarna” väcktes ett intresse för broarna över Tommarpsån vid Tobisvik, dit de ofta går på sin utedag. Barnen inspirerades att bygga en egen bro och nu finns deras modell av ”Vide broa” att se i en mini-utställning, tillsammans med dokumentation kring skapandet, på Österlens museum.

I tisdags var det högtidlig vernissage på museet, där barnen berättade om sitt bygge och skålade i äppeljuice.

images5 bilder
enlarge
Backstugans vernissage på Österlens museum.

Läs mer

Simrishamn

Stadsvandring med eländestema

Lär känna Simrishamn i en stadsvandring med museichef Lena Alebo på temat tidigare århundradens olyckor, pandemier och fattigdom. Det blir också berättelser om stadens utveckling, näringsliv och invånare. Max 20 deltagare. Föranmälan krävs. Datum: 22/7, 29/7 och 5/8 klockan 14-15.30. Även 16/7, 23/7, 30/7 och 6/8 klockan 18-19.30.

Simrishamn

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.