unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Visuell poesi och tonsatt dikt

Veckan innan världspoesidagen, som i år infaller den 21 mars, bjuder Tomelilla biblioteket in till en rad aktiviteter i lyrikens tecken.
Det blir lyrik hela veckan lång på Tomelilla bibliotek.
Det blir lyrik hela veckan lång på Tomelilla bibliotek.

Veckan inleds tisdagen den 17 mars klockan 15.00 med visuell poesi och en spännande workshop i teckning med serieskaparen Henrik Rogowski. Tillsammans får deltagarna utforska den visuella poesin språk, inspirerade av sin närmiljö. Henrik lär ut bra knep och tipsar om hur du kan tänka kring poesi och bilder. Föranmälan.

Lite senare, klockan 18.00-18.30, kommer Anna Westerberg, verksam sedan många år som skådespelare, inläsare och poesitolkare, att framföra dikter och andra texter av Harry Martinson. Följ med på en spännande resa och upplev en av vårt lands största naturskildrare.

Onsdagen den 18 mars klockan 15.00 blir det poesibingo. Kanske blir det du som får skrika bingo och kamma hem ett fint pris, eller så kommer du bara för att avnjuta lite ljuv poesi. Föranmälan.

Klockan 16.00-18.00 samma dag blir det workshop. Ta chansen att undersöka hur Karin Boyes, Stig Dagermans eller dina egna dikter skulle kunna låta i sångform, tillsammans med sångerskan och låtskrivaren Mimi Terris som gästar biblioteket.

Läs mer

Dags för Litteraturrundan

Kultur

Dags för Litteraturrundan

Egentligen skulle Litteraturrundan ha ägt rum i maj, men fick flyttas på grund av Coronapandemin. Nu är det i alla fall dags. Den 5 och 6 september samlas åter författare, förlag och litteratursällskap runt om i Skåne - och Blekinge som i år inkluderats i evenemanget.

Kaféföreståndare med konstnärlig ådra

Nyöppnat

Kaféföreståndare med konstnärlig ådra

För några veckor sedan slog Sasa Ivkovic Vojinovic upp dörrarna till Sasa's Hus på Torget i Tomelilla. I det kombinerade galleriet och kaféet ska kreativitet och skaparlust frodas.

Kul start på sommarlovet

Fotboll

Kul start på sommarlovet

Ett 70-tal killar och tjejer samlades förra tisdagen på Tomelilla IP för att kickstarta sommarlovet med MFF Sommarcamp. På schemat stod teknikträning och matcher, men framförallt härligt häng med nya kompisar.

Tävling

Vinn boken

Tävling

Vi lottar ut ett exemplar av Emmy Abrahamsons nya roman ”Hur man blir slängd överbord”.

Sveriges Miljöbästa kommuner

Sydöst

Sveriges Miljöbästa kommuner

Tidningen Aktuell Hållbarhet har sedan 2009 genomfört en årlig rankning av kommunernas miljöarbete. Både Tomelilla och Ystad kommun återfinns bland de 20 bästa kommunerna i kategorin mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner, där 136 kommuner ingår. Den 14 maj presenteras vilka kommuner som blir Sveriges Miljöbästa i de olika kategorierna.

Tomelilladagen ställs in

Tomelilla

Tomelilladagen ställs in

Tomelilladagen som skulle ägt rum den 23 maj ställs in. ”Vi har beslutat att ställa in på grund av de rådande omständigheterna med anledning av coronaviruset” låter Morgan Malmberg och Therese Bengtsson, Företagarna i Tomelilla, meddela.