unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Visuell poesi och tonsatt dikt

Veckan innan världspoesidagen, som i år infaller den 21 mars, bjuder Tomelilla biblioteket in till en rad aktiviteter i lyrikens tecken.
Det blir lyrik hela veckan lång på Tomelilla bibliotek.
Det blir lyrik hela veckan lång på Tomelilla bibliotek.

Veckan inleds tisdagen den 17 mars klockan 15.00 med visuell poesi och en spännande workshop i teckning med serieskaparen Henrik Rogowski. Tillsammans får deltagarna utforska den visuella poesin språk, inspirerade av sin närmiljö. Henrik lär ut bra knep och tipsar om hur du kan tänka kring poesi och bilder. Föranmälan.

Lite senare, klockan 18.00-18.30, kommer Anna Westerberg, verksam sedan många år som skådespelare, inläsare och poesitolkare, att framföra dikter och andra texter av Harry Martinson. Följ med på en spännande resa och upplev en av vårt lands största naturskildrare.

Onsdagen den 18 mars klockan 15.00 blir det poesibingo. Kanske blir det du som får skrika bingo och kamma hem ett fint pris, eller så kommer du bara för att avnjuta lite ljuv poesi. Föranmälan.

Klockan 16.00-18.00 samma dag blir det workshop. Ta chansen att undersöka hur Karin Boyes, Stig Dagermans eller dina egna dikter skulle kunna låta i sångform, tillsammans med sångerskan och låtskrivaren Mimi Terris som gästar biblioteket.