unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Posten kommer en annan dag

Landbygden blir lidande när Postnord provar varannandagsutdelning.
Landbygden blir lidande när Postnord provar varannandagsutdelning.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Detta är en insändare i osterlenmagasinet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Under dagen så finns det stunder då vi känner förväntan. En sådan stund är när vi skall kolla våra brevlådor. Vi vet att det kommer räkningar, reklam och annat som vi kanske inte gillar men flera av oss får fortfarande brev och tidningar via postens utbärning.

Det är därför jag med förvåning konstaterar att Postnord planerar att införa varannandagsutdelning på vissa platser – framförallt på landsbygden.

Det innebär att de som får sin dagstidning med posten kommer att vissa dagar få två tidningar och att viktig information från samhälle, myndigheter och företag försenas.

Kort med födelsedagshälsningar kan komma fram efter firningsdagen. Det är är en demokrati- och rättvisefråga att vi har en likvärdig postgång i hela landet. PTS (post och telestyrelsen) borde väl ha något att säga till om och beordra Postnord att vara det serviceorgan som tillgodoser oss oavsett var vi är bosatta.

Lars-Ivar Ericson (C)

Tyringe