Artiklar om litteratur

Författaren Thomas Halling bor i Lund, har 87 utgivna barn- och ungdomsböcker i bagaget och ägnar en stor del av sin arbetstid vår och höst åt att besöka skolor runt om i landet. ”Jag tycker det är jättekul att komma ut till skolorna och får ibland inspiration till kommande böcker av barnen. Idén till ”Finnes: Agnes, önskas: hund” fick jag under ett författarbesök” berättar Thomas.
Foto:
Tomelilla 18 mars

På besök för att sprida läsglädje i skolan

I måndags fick Smedstorps skola besök av barnboksförfattaren Thomas Halling. Dagen startade i årskurs 1:s klassrum...

Lotta Hildebrand, ordförande i Simrishamns kommuns kultur- och fritidsnämnd fick äran att klippa bandet till biblioteks nya rum för de allra minsta barnen. En sinnligt utformad miljö som ska stimulera barnen att upptäcka, undersöka och uppleva rummet och böckerna. Projektet har fått stöd från den nationella satsningen ”Stärkta bibliotek”.
Foto:
Simrishamn 2 mars

Invigningsfest för de minsta

Det kröps, klättrades och bläddrades i böcker med stor glädje när biblioteket bjöd in till invigning av det nya,...

Zusanna Nilsson och Doris Riedel skrattar förtjust, när Gunnel Möller läser upp den dialog som hon har skrivit till dagens träff med studiecirkeln ”Våga fatta pennan!” på Simrishamns bibliotek. Här har de tillsammans med övriga deltagare funnit ett trivsamt sammanhang, där de kan utveckla sitt skrivande.
Foto:
Simrishamn 20 februari

Fler seniorer ska lockas att våga fatta pennan

Åtta personer sitter runt bordet och det lilla grupprummet på Simrishamns bibliotek formligen vibrerar av historier....