1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.
Nils Palmlund från Åhus har nyligen öppnat glasskiosk i Simrishamns fiskestuga. Kiosken som delar lokal med Simrishamns Dartförening har fått det träffsäkra namnet, Otto mitt-i-prick.
Foto: Fredrik Ekblad

Bakom satsningen står Nils Palmlund, en entreprenör från Åhus som även driver Elon ljud och bild i Kristianstad.

– Planerna var först att öppna en glasskiosk i Åhus, men det är lite för tätt mellan dem där. Sedan spenderar vi mycket tid på Österlen och uppskattar att åka hit, så då började jag snegla på lokaler här, säger Nils.

Egentligen var tanken att hitta något i centrum, men av en slump åkte Nils förbi Simrishamns fiskestuga och det kändes rätt på en gång.

– Stugan ligger utmed ett vandringsstråk och min förhoppning är att Otto-glassen och våra nygräddade våfflor ska vara en anledning för att man ska knata ut hit, säger Nils.

Kiosken erbjuder 23 olika smaker, vilket är näst intill fullt sortiment av företagets grädd- och veganglass.

Fiskestugan byggdes 1952 och ägs av Simrishamns Fiskeförening. Sedan två år huserar här Simrishamns Dartförening.

– Vi är stugvärdar och har hand om uthyrningen, säger ordförande Per Andersson som ser fram emot samarbetet med Nils.

På stugans gavel finns stora fönster som vetter ut mot havet. – Här kan man njuta av sin glass om det regnar, säger Nils.
Foto: Fredrik Ekblad

– Det är en win-win-lösning för samtliga inblandade. Lokalen har fått en efterlängtad uppfräschning både invändigt och utvändigt i och med satsningen.

Fram till mitten av juni kommer glasskiosken, som fått det passande namnet, Otto mitt i prick, vara öppet fredag till söndag, därefter dagligen.

Glasskiosken har 23 olika smaker från Otto-glass att välja mellan.
Foto: Fredrik Ekblad

Med tanke på virussmittan kommer man använda sig av ett kölappsystem där kunderna ropas upp när beställningen kan hämtas. Dessutom begränsas antalet kunder i stugan.

– Det är viktigt att följa rekommendationerna. Vi kommer ha en maxgräns på två personer i boden samtidigt. Då underlättar kölapparna, så man slipper stå i kö inpå varandra. Det kommer vi nog ha kvar i framtiden också, säger Nils.

Simrishamns fiskeförening äger fiskestugan som byggdes 1952.
Foto: Fredrik Ekblad

Läs mer

Simrishamn

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Tomelilla

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.

Simrishamn

Surfakademin till Österlen

Sedan 2006 har Jens Holmer, Peter Sahlberg och kollegorna på Surfakademin lärt över 10 000 svenskar att dansa på vågorna i Biarritz, Galicien, Kalifornien och Costa Rica. När Coronaviruset slog till och alla resor ställdes in fick duon tänka om.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.