unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Aktivitetsboden invigdes

Nu kommer rasterna på Fredsdalsskolan i Simrishamn att bli ännu roligare. Förra fredagen invigdes nämligen den nya aktivitetsboden på skolgården.
Jennie, Liam, Kim, Amanda, Dima, Moa, Benjamin och Tindra utgör elevgruppen som jobbat med aktivitetsboden. Till sin hjälp har de haft Matilda (inne i boden).
Jennie, Liam, Kim, Amanda, Dima, Moa, Benjamin och Tindra utgör elevgruppen som jobbat med aktivitetsboden. Till sin hjälp har de haft Matilda (inne i boden).
Foto: Hannah Andersson

Sedan i våras har en projektgrupp bestående av åtta elever och socionom Matilda Arvidsson arbetat med att ställa i ordning boden som tidigare användes som förråd. Nu är den fylld med massor av kul utomhusleksaker som bollar, rockringar och hoppstyltor. Prylar som lämnas ut enligt ett utlåningssystem.

– Vi har blivit inspirerade av andra skolor som har liknande lösningar. Utlåningssystemet förhindrar att sakerna kommer bort och går sönder. Vi ville att eleverna skulle vara med i arbetet med boden och intresset har varit stort, berättar Matilda.

3 bilder
enlarge

– Det har varit jätteroligt att jobba med boden! Vi har städat, målat och köpt in nya saker, berättar Kim Nilsson Ström som tillsammans med Amanda Björk, Liam Lundgren, Moa Rosengren Uvgård, Jennie Yunusova, Dima Mustafa, Benjamin Wallin och Tindra Geller utgjort projektgruppen.

Förra fredagen var det högtidlig invigning av boden med fanfar och tal. Eleverna på Österlengymnasiet restaurangprogram hade ordnat snittar, smoothie och fruktspett.

Läs mer

Tipspromenad med vinstchans

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Ingen Krämarmarknad i år

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

En utställning om återbruk

Simrishamn

En utställning om återbruk

”Mottainai – En utställning om återbruk” handlar om omsorg och om att lappa och laga med hjälp av den japanska sömnadstekniken sashiko. Konstnären Takao Momiyama finns på plats på Österlens museum och berättar om sina verk torsdagen den 18 juni klockan 13-15. Max 40 deltagare. För deltagande krävs föranmälan till museet.

Utställningen Livs-medel invigs

Simrishamn

Utställningen Livs-medel invigs

Utställningen Livs-medel ger ett kulturhistoriskt sammanhang för örten bovete, och tar upp olika perspektiv kopplat till dagens frågor om lokal livsmedelsproduktion. Konstnären Gunnel Pettersson finns på plats på Österlens museum och berättar om sin utställning torsdagen den 18 juni klockan 13-15. Max 40 deltagare. Föranmälan till museet krävs.

Pippikalas med pysselverkstad

Pippi kommer på besök med sockerdricka och guldpengar.

Pippikalas med pysselverkstad

I år är det 75 år sedan den första boken om Pippi Långstrump gavs ut i Sverige. Det vill Barnens bokhandel i Simrishamn fira med att bjuda in till Pippikalas i butiken fredagen den 22 maj. Det blir pysselverkstad utomhus vid vackert väder och erbjudande på butikens Pippi-varor både fredag och lördag.

Vårens bokbabbel ges digitalt

Simrishamn

Vårens bokbabbel ges digitalt

Alla planerade publika evenemang på Simrishamns bibliotek är inställda terminen ut, med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer till följd av covid-19. Biblioteket kommer dock att lägga ut sitt Bokbabbel, där bibliotekarierna ger boktips, som var tänkt att hållas torsdag 14 maj klockan 14, digitalt på Facebook och Instagram samma dag och tid.