unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Hälsa

Ännu mer hälsa under samma tak på Friskhuset

Satsningen på friskvård, träning och hälsa blir ännu bredare när sjukgymnast Suzanne Selmer flyttar in med sitt Fysiohamn på Friskhuset i Simrishamn.
Kirsten Wexö är glad över att kunna välkomna Suzanne Selmer till Friskhuset. ”Suzanne kommer med en fantastisk kompetens som vi är glada för att kunna erbjuda under vårt tak.”
Kirsten Wexö är glad över att kunna välkomna Suzanne Selmer till Friskhuset. ”Suzanne kommer med en fantastisk kompetens som vi är glada för att kunna erbjuda under vårt tak.”
Foto: Hannah Andersson

Friskhuset är ett gym som drivs av Kirsten Wexö, undersköterska i grunden men även diplomerad stress- och friskvårdsterapeut med KBT-inriktning, certifierad ”ät och lev paleo”, Jallabina dansfitnessinstruktör samt styrke- och stavgångsinstruktör.

På Friskhuset är även Birgitta Söderberg, sjukgymnast inriktning Feldenkrais, Inge Gustavsson, diplomerad andningspedagog och massör, Gudrun Helmfrid, massör, samt Markus Widerberg, hälsocoach och personlig tränare, verksamma.

Kirsten erbjuder dessutom de båda livsstils- och viktminskningsprogrammen ForMe och Weight Trainer, samt så kallade Foodbox-utmaningar för de som vill göra en kickstart på 30 dagar.

– Målet för Friskhuset är att erbjuda träning och hälsa i ett brett perspektiv, sammanfattar Kirsten.

Suzanne Selmer startar sjukgymnastmottagning på Friskhuset. En mottagning som kommer att vara covidsäkrad. ”Jag använder skyddsutrustning och arbetar med endast en patient i taget.”
Suzanne Selmer startar sjukgymnastmottagning på Friskhuset. En mottagning som kommer att vara covidsäkrad. ”Jag använder skyddsutrustning och arbetar med endast en patient i taget.”
Foto: Hannah Andersson

Ny i Friskhuset-gänget är Suzanne Selmer.

Suzanne är legitimerad sjukgymnast med 30 års erfarenhet och speciellt inriktad på ortopedisk manuell terapi (OMT).

– Jag och min man flyttade ner från Stockholm i höstas och håller som bäst på att bygga hus i Vallby, berättar Suzanne. Vi har tillbringat de flesta somrarna med familjen i Skåne, hos släkt och vänner, och drömmen har varit att flytta ner.

2020 blev året när paret gjorde verklighet av drömmen och nu är Suzanne redo att starta upp sin sjukgymnastverksamhet.

– Jag har drivit egna mottagningar utanför Stockholm under många år och jag känner stor glädje för att arbeta med människor. Därför kändes det självklart att starta egen mottagning även efter flytten.

När hon letade lämplig lokal för sin mottagning föll valet på Friskhuset.

– Jag fick upp ögonen för Friskhuset och efter att ha mött Kirsten var valet enkelt.

– Vi klickade direkt och Suzanne kommer med en fantastisk kompetens som vi är glada för att kunna erbjuda under vårt tak, säger Kirsten.

Namnet på Suzannes verksamhet är Fysiohamn och vänder sig till en bred målgrupp.

– Jag är utbildad sjukgymnast vid Karolinska institutet med specialistinriktningen OMT. Jag tar mig an akuta och långvariga smärtproblem, funktionsstörningar, skador och sjukdomar inom neuro, musculo och det skeletala systemet, det vill säga rörelsesystemet. Utöver det har jag en utbildning inom idrottsmedicin och inom akupunktur för smärtlindring.

Suzanne arbetar även förebyggande.

– Att besiktiga bilen är något som känns självklart - det borde en besiktning av vår kropp också vara!