unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Äppelveckorna fortsätter

Äppelveckorna på Kivik fortsätter och Kiviks Museum firar äpplet tillsammans med Äppelmarknaden och Kiviks Turism.
Äppelveckor med kulturvandring, föredrag och mustprovning.
Äppelveckor med kulturvandring, föredrag och mustprovning.
Foto: Hannah Andersson

Firandet fortsätter lördag och söndag, 10-11 oktober, med öppet på museet båda dagarna klockan 13-17.

Den 10 oktober ges även en kulturvandring på Maletofta. Hör om det mystiska Maletofta, en av järnålderns största handelsplatser i norra Europa. Var med om ett besök på det magiska Rugguddefirred, gravplatsen med det märkliga namnet. Start vid Museet klockan 13.00. Deltagaravgift inklusive fika. Från 11 år. Bil, kläder efter väder och stövlar krävs. Förbokning.

Henrik Stridh, Äppelriket, berättar om det svenska äpplets framtid, utmaningar och produktutveckling. Söndag 11 oktober klockan 15.00, på Äppelgården. Efter föredraget ingår en exklusiv mustprovning för åhörarna. Lär dig mer om smakerna hos fem olika sorters äppelmust och om processen bakom. Med musttillverkaren Elisabeth Knöppel, Rörumsro. Deltagaravgift inklusive fika och mustprovning. Arrangör är Kiviks Museum i samarbete med Kiviks Turism, Äppelmarknaden, Äppelriket och Rörumsro. Boka plats till aktiviteterna i kontakt med museet.