GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Årets Qlara brinner för att coacha och stötta andra

I samband med Nätverket Qlaras 20-årsjubileum, som firades den 4 september på Skeppet, Marint centrum i Simrishamn, utsågs Årets Qlara. Det är en utmärkelse som årligen ges till en medlem som har gjort något speciellt för Qlaror eller nätverket under det gångna året eller historiskt.
Österlen • Publicerad 16 september 2021
Nätverket Qlara för företagsamma kvinnor på Österlen har utsett Linda Ohlsson, som varit engagerad i föreningen i nio år, till Årets Qlara.
Nätverket Qlara för företagsamma kvinnor på Österlen har utsett Linda Ohlsson, som varit engagerad i föreningen i nio år, till Årets Qlara.

I år föll valet på Linda Ohlsson som driver företaget LindaOh! Under de nio år som Linda varit medlem i Nätverket Qlara har hon suttit i styrelsen åtta år, varav flera år som nätverkets ordförande. Hon brinner för hälsa och sociala medier.

Grattis till utmärkelsen, hur känns det att vara Årets Qlara?

– Det känns kul och jag är väldigt väldigt stolt över att vara Årets Qlara. Att andra har rösta fram mig och med den motiveringen så känns det stort. Jag har vunnit många priser inom idrotten genom åren och då har man själv kämpat för att ta sig dit. Men nu har jag varit mig själv och att någon annan värderade det högt känns väldigt bra.

Vad betyder det här priset för dig?

– Jag har drivit mitt företag i nio år och alltid levt efter budskapet att man ska ge med öppen hand utan att förvänta sig något tillbaka så får man det när man minst anar det. Så detta pris är ett kvitto på att vara generös, sträcka ut en hand istället för en armbåge, att vara uthållig och bygga relationer med andra människor är uppskattat och något alla vinner på. Så även om man ibland ifrågasätter om man gör rätt så visar detta mig att jag bara ska köra på.

Berätta lite om dig själv och ditt företag.

– Jag har alltid älskat att jobba med människor och att få stötta andra att bli sin bästa version. Därför utbildade jag mig till lärare eftersom barn och ungdomar är vår framtid och jag vill utmana och finnas där för dem. Jag har alltid varit intresserad av hälsa och när jag fick möjlighet att jobba med hälsa och att föreläsa så kände jag att detta är jag för nyfiken på för att inte satsa på. Mitt andra ben att stå på blev ledarskap och kommunikation, men senare utbildade jag mig även till Social media manager, så nu har jag tre ben. Detta gör att jag får kombinera olika saker som jag gillar att göra.

Vad betyder nätverket Qlara för dig?

– Nätverket Qlara har varit ett stöd för mig på många sätt. Här har jag fått mentorer som jag har kunnat bolla tankar med och vidgat mitt nätverk. I Qlara finns även flera företagare som är stora och kända runt om i världen i sin branch, även om de på Österlen kan vara anonyma. Det peppade mig till att det går att bo här och ha världen som sin arbetsplats.

I motiveringen till utmärkelsen står det bland annat att du alltid har en förmåga att se livet från den ljusa sidan, att det inspirerar och gör dig till en god förebild. Där andra ser hinder ser du möjligheter. Vad gör du för att bibehålla en positiv hållning när det är tungt och motigt?

– Jag är uppväxt med att mina föräldrar alltid har haft en positiv inställning och lösningsfokuserade. De har alltid peppat mig till att våga testa för vad är det värsta som kan hända. Sen har jag varit med om jobbiga livsomvälvande händelser och känt att jag har två val. Antingen kan jag ge upp eller så vara tacksam över att detta har hänt, se det som en erfarenhet och lärdom.

Kommer du att fira det här på något sätt?

– Jag älskar att fira. Men jag har ännu inte bestämt hur jag ska fira det eftersom jag fortfarande inte riktigt har fattat att jag har fått denna utmärkelsen. Men jag tänker att jag ska köpa mig en bukett blommor, äta en god middag med familjen och lära mig något nytt som får mitt hjärta att sjunga som jag kan sprida vidare till andra.

Nätverket Qlara ger en möjlighet för kvinnor att träffa andra i samma situation. Medlemmarna finns inom olika branscher vilket innebär att man i nätverket dels får träffa likasinnade, dels får kontakter och insyn inom andra branscher.
Nätverket Qlara ger en möjlighet för kvinnor att träffa andra i samma situation. Medlemmarna finns inom olika branscher vilket innebär att man i nätverket dels får träffa likasinnade, dels får kontakter och insyn inom andra branscher.
Foto: Mark Hanlon

Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.