GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Återstart för nätverksträff

Nätverket Qlara har dragit igång med sina drop-in-träffar igen, efter en paus på grund av pandemin. Nästa chans att vara med ges den 7 juni.
Nätverket Qlara har återupptagit sina drop-in-träffar, som äger rum första måndagen varje månad på Café Kagan i Simrishamn mellan klockan 16-18.
Nätverket Qlara har återupptagit sina drop-in-träffar, som äger rum första måndagen varje månad på Café Kagan i Simrishamn mellan klockan 16-18.
Foto: Hannah Andersson

Österlenmagasinet gjorde qlarorna sällskap när det var nypremiär för deras drop-in-träff på Café Kagan i Simrishamn första måndagen i maj.

Det är ett glatt gäng som sitter utspridda i smågrupper och samtalar om högt och lågt.

– Vi kunde träffas utomhus vid fiskestugan förra sommaren, men nu har vi inte setts sedan i höstas så det känns jättekul att vara igång igen, säger Bitte Müller-Hansen, ordförande i nätverket.

Årsmötet ägde rum på Zoom.

– Därför har vi ännu inte utsett Årets Qlara, men det räknar vi med att kunna göra senare under året och vi hoppas även kunna bjuda in till ett jubileumsfirande i någon form. Nätverket startade nämligen 2001 och firar 20 år i år.

Drop-in-träffarna uppskattas av medlemmarna.

– Som ensamföretagare är det skönt att träffa andra i samma situation att dela erfarenheter med, det finns så fantastiskt mycket kompetens inom det här nätverket, säger Kirsten Wexö Olsson, medlem i Qlara, och lyfter fram möjligheten att bjuda med en vän.

– Jag besökte själv en drop-in-träff innan jag bestämde mig för att gå med i nätverket, berättar Charlotte Nygren, kommunikationsansvarig. För mig är det viktigt att magkänslan känns rätt.

Nätverket Qlara har i dagsläget ett 40-tal medlemmar.

– Vi välkomnar gärna nya medlemmar. Det är bara att ta kontakt med någon av våra medlemmar eller komma till en av våra träffar. Enda kravet är att du är kvinna och företagsam, du behöver inte nödvändigtvis vara företagare, säger Bitte.

Nästa drop-in-träff äger rum den 7 juni, deltagarna sprider ut sig mellan klockan 16-18 på uteserveringen på Café Kagan i Simrishamn.