unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Recept

Bagaren & Konditorns julkola

Len kola med smak av saffran. Kan det bli bättre? Bagaren & Konditorn delar med sig av sitt recept på saffranskola till er läsare.
Kola är en julgodisklassiker som kommer i många smaker.
Kola är en julgodisklassiker som kommer i många smaker.
Foto: Hannah Andersson

Kola är ett klassiskt julgodis som brukar falla såväl stora som små i smaken.

Med koll på temperaturen är det lätt att lyckas och kolan går att smaksätta på många olika sätt.

Hos Bagaren & Konditorn är saffranskolan en given favorit i juletid. Karin och Paul Ludorowski delar med sig av receptet på sin goda saffranskola till er läsare. Så här gör du:

Ingredienser:

1 vaniljstång

250 g strösocker

250 g gul sirap

250 g vispgrädde

3 g salt

50 g smör

0,5 g saffran

Gör så här:

Väg upp socker, salt, saffran, sirap, smör och vispgrädde i en kastrull. Tillsätt de urskrapade fröna från vaniljstången.

Koka tills kolasmeten når 127 grader.

Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper.

Låt kolasmeten svalna, dela i småkolor eller stänger.

Njut!