GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bästa badutflykterna

I den nyutgivna boken ”Bästa badutflykterna i Skåne och Halland” tipsar resejournalisterna Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén om fler än fyrtio av Sydsveriges badutflyktsmål.
Sydöst • Publicerad 15 juli 2021
Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén är resejournalister och författare och har gett ut över tio böcker tillsammans, bland annat Med tåg genom Europa, Historiska Berlin, Tåg och mat i Italien och Magiska Bohuslän.
Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén är resejournalister och författare och har gett ut över tio böcker tillsammans, bland annat Med tåg genom Europa, Historiska Berlin, Tåg och mat i Italien och Magiska Bohuslän.

Svemester, hemester eller staycation, kärt barn har många namn, och hemmasemestern har fått ett välförtjänt uppsving. Till följd av pandemin har fler upptäckt tjusningen med de nära upplevelserna och vi i sydöst har det särskilt väl förspänt.

Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wraméns bok inleds med badtips från den sydöstra delen av Skåne. De lyfter fram Haväng/Skepparp, Vitemölla, Knäbäckshusens strand, Kyhls strandbad/Borrby strand, Sandhammaren, Löderups strandbad, Nybrostrand och Ystad sandskog som särskilt besöksvärda badplatser.

”I sydöstra Skåne är sandstranden kung, med legendariska badplatser som Haväng, Knäbäckshusen och Sandhammaren.” Så beskrivs badplatserna i sydöstra Skåne i boken.

Men en bra badutflykt är mycket mer än själva doppet. Förutom bra badutflyktsmål får läsaren dessutom tips på var hen hittar smarrig glass, vacker natur, roliga sevärdheter, svalkande öl och god mat.

– Vi ville med den här boken berätta om allt som hör badutflykter till, det är så mycket mer än ett svalkande dopp i det blå för att sedan torka i solen. Här har vi samlat mer än 40 tips på fina badutflykter i Halland och Skåne. Själva älskar vi att bada och att vara både i och nära vatten – på sommaren är badplatsen lite som vårt förlängda hem. Oavsett väder så är en dag med ett bad alltid en bra dag, och kan den krönas med något gott eller ett besök på en spännande plats blir det extra ljuvligt, säger Anna W Thorbjörnsson.

Författarna delar också med sig av många bra allmänna tips om kollektivtrafik, cykel- och vandringsleder och praktiska saker att tänka på om vad man bör ha med sig till badplatsen.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.