unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Begränsat studentfirande

Det blir en annorlunda skolavslutning som väntar eleverna med anledning av coronavirusets framfart och Folkhälsomyndighetens restriktioner.
Årets utspring på Nova Academy kommer inte att likna fjolårets. Klasserna springer ut samtidigt men genom olika dörrar och endast två anhöriga per elev får närvara.
Årets utspring på Nova Academy kommer inte att likna fjolårets. Klasserna springer ut samtidigt men genom olika dörrar och endast två anhöriga per elev får närvara.

På kommunens grundskolor firar man i år skolavslutning bara för eleverna.

Eleverna i årskurs 9 på Korsavadskolan kommer att avsluta sin skoldag med att vandra ut genom skoldörrarna mot de stora fotbollsplanerna i väster.

– Varje klass kommer att släppas ut i intervaller. Niorna får bjuda in två vårdnadshavare per elev som är välkomna att ta emot sina barn på anvisade platser, säger Anders Wedin, förvaltningschef i Simrishamns kommun.

Gymnasieeleverena i årskurs 1 och 2 firar sin skolavslutning digitalt via sin distansundervisning torsdagen den 11 juni. Eleverna på gymnasiesärskolan firar i skolan fredagen den 12 juni.

– Nova Academys avgångselever firar studenten på hemlig plats där rekommendationer om social distansering efterföljs. Tillbaka på skolan kommer vårdnadshavare, anhöriga och vänner att digitalt kunna följa mösspåtagning och utspring, säger Anders Wedin.

Utspring sker från skolans olika byggnader vid samma klockslag, klockan 13.00. Naturvetenskapliga programmet springer ut från Marint centrum, samhällsprogrammen från Valfisken och estetiska programmet från Kulturskolan (Godsmagasinet). Två anhöriga per student är välkomna att ta emot sina studenter på anvisade platser.

Österlengymnasiets och gymnasiesärskolans avgångselever firar sin student på Kronovalls slott.

Utspring sker klassvis, i intervaller, från klockan 12.00. Studenterna får bjuda in två vårdnadshavare per elev.

Årets studentkorteger på flak inte är tillåtna.

– Vi hoppas det blir en fin dag trots läget och vi önskar våra elever en fin sommar och lycka till på gymnasiet, högskolan, i livet, säger Anders Wedin med rektorer.

Läs mer

Succésommar för blomsterkungarna

Ystad

Succésommar för blomsterkungarna

Med omkring 2000 besökare om dagen och en omsättning under juli som ökade med 350 procent jämfört med i fjol, kan Karl Fredrik Gustafsson och sambon Petter Kjellén på Eklaholm se tillbaka på en sommar som överträffade deras vildaste fantasi.

Karossgården i Gladsax stänger efter 25 år

BUTIK

Karossgården i Gladsax stänger efter 25 år

Antik- och kuriosabutiken Karossgården i Gladsax startade 1995 och stänger nu efter 25 år. Anne Edberg som blivit känd för sina omsorgsfullt uppbyggda miljöer kommer framför allt att sakna variationen med att driva butiken.

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

Tomelilla

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.

Filial i farfars fars skrädderi

Simrishamn

Filial i farfars fars skrädderi

På Kristi himmelfärdsdag öppnar Suzanne Rosengren en filial till Ystadbutiken Krizi i sitt sommarhus i Östra Hoby.

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.