1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Berättarfest för femte året

Utomhus – med avstånd – och max 40 deltagare. Det är receptet för årets Berättarfest på Österlen som vill få deltagarna att lyssna, häpna, skratta och för en stund släppa tankarna på pandemin.
Berättande i dagarna tre blir det när föreningen Österlen berättar bjuder in till berättarfest för femte året i rad. Lunchberättelser under blodboken i Bergengrenska trädgården blir det fredagen den 26 juni klockan 11.30-12.30.
Foto: Hannah Andersson

Temat för årets Berättarfest på Österlen är ”brott och annat elände”. Festen pågår torsdagen den 25 juni till söndagen den 28 juni.

Invigning blir det torsdagen den 25 juni klockan 18.00-20.00 i Österlens museums trädgård. Ewa Gun Westford, kommunikationsansvarig för polisen i Skåne, håller invigningstal, därefter blir det presentation av programmet samt mingel och försäljning av festivalband. Under kvällen kommer författaren Annika Anderbark att berätta en historia om häxor i Hammenhög, samt signera sin bok ”Oväsen i Älvdalen”. Föranmälan till Österlens museum där även festivalband, som behövs för samtliga punkter i programmet, finns till försäljning.

Sedan fortsätter berättarfesten med:

Fredag 26 juni

Lunchberättelser under blodboken i Bergengrenska trädgården i Simrishamn klockan 11.30-12.30.

Öppet skolmuseum i Östra Tommarp klockan 13-16. Även 27/6 och 28/6.

”Brott (och annat elände)” på Baske klockan 14.00 på Tjörnedalagården i Baskemölla.

Berättarstunden ”Medeltida brott och medeltida elände” klockan 15-16 på Glimmingehus. Även 27/6 och 28/6.

Lördag 27 juni

Eländesvandring i Simrishamn klockan 17-18.30, samling i trädgården på Österlens muséum. Även 28/6 klockan 14-15.30.

”Himska berättelser i skymningen” klockan 20.00 i Österlens museums trädgård.

Söndag 28 juni

Borgvandring ”Till Kiviksbygdens historiska försvar” klockan 13-16 med start vid Kiviks Museum.

Kaka och mustiga berättelser, ”Five o`Clock must” klockan 17-18 i Österlens museums trädgård.

Läs mer

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Surfakademin till Österlen

Sedan 2006 har Jens Holmer, Peter Sahlberg och kollegorna på Surfakademin lärt över 10 000 svenskar att dansa på vågorna i Biarritz, Galicien, Kalifornien och Costa Rica. När Coronaviruset slog till och alla resor ställdes in fick duon tänka om.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.