unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Bli trygg med tekniken

”Digitala veckan” arrangeras av Simrishamns bibliotek den 5 till 11 oktober för att hjälpa kommuninvånare att bli tryggare med tekniken.
”Digitala veckan” arrangeras av Simrishamns bibliotek.
”Digitala veckan” arrangeras av Simrishamns bibliotek.
Foto: Mostphotos

Det digitala utanförskapet, att inte ha tillgång till eller behärska grundläggande digitala funktioner, minskar. Dock finns det de som tycker att e-tjänster försvårar i vardagen, och som känner otrygghet på Internet. Detta framgick när Internetstiftelsen släppte sin senaste rapport ”Svenskarna och internet”. Det digitala utanförskap och otryggheten detta medför innebär att viktiga samhällsfunktioner och -information samt kommunikation människor emellan uteblir.

– Vårt mål är att få igång så många som möjligt, att hjälpa och stötta människor som känner motstånd eller oro inför digitaliseringen, att komma över trösklarna och även förstå fördelarna med den nya tekniken, säger Jakob Haväng, bibliotekarie på Simrishamns bibliotek.

Under ”Digitala veckan” kommer besökarna exempelvis kunna få hjälp med hur BankID, digitala brevlådor och Swish fungerar, samt hur man kan känna sig säkrare på Internet genom att ha med sig olika säkerhetsaspekter när man surfar. Fullständigt program finns på www.biblioteksso.se