Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bokbussen rullar igen

I måndags började Simrishamns biblioteks bokbuss åter att rulla. Turlistan är oförändrad men det finns fortfarande restriktioner gällande besök på bussen.
Biblioteket uppmanar besökarna att undvika köbildning genom att nyttja hela bokbuss-besöket.
Biblioteket uppmanar besökarna att undvika köbildning genom att nyttja hela bokbuss-besöket.

Måndagen den 19 april började bokbussen åter att köra till byarna. Turlistan är oförändrad men följande restriktioner gäller än: endast en person i taget är välkommen ombord (undantaget barn med förälder), besöket hålls inte längre än nödvändigt och medarbetarna stannar bakom plexiglaset under hela stoppet.

För att hjälpa till att hålla nere smittspridningen rekommenderas besökarna att i så stor utsträckning så möjligt ha reserverat önskade medier i förväg.

Biblioteket uppmanar besökarna att undvika köbildning genom att nyttja hela bokbuss-besöket. Oftast är det kö precis när bokbussen kommer. ”Och kom ihåg att klä dig varmt så att du slipper frysa om du behöver vänta på din tur!” hälsar biblioteket

Biblioteket i Simrishamn utökar även sina bemannade öppettider. Från och med måndagen 26 april gäller följande tider: Måndag och onsdag klockan 10.30-19, tisdag, torsdag och fredag 10.30-17, lördag 11-14. Sedan tidigare gäller meröppet som vanligt; söndag till torsdag klockan 8-22, fredag 8-17, lördag 8-18.