GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Butik Unik på ny plats

Butik Unik kan äntligen ta emot fysiska kunder igen. Men nu finns affären inte längre i Ystad, utan i Hammenhög.
Publicerad 22 juli 2021
Håkan och Rowena Jeppsson är mycket nöjda med Butik Uniks nya lokaler i Hammenhög, där de har den plats de behöver för både sin fysiska butik och sin online-verksamhet.
Håkan och Rowena Jeppsson är mycket nöjda med Butik Uniks nya lokaler i Hammenhög, där de har den plats de behöver för både sin fysiska butik och sin online-verksamhet.
Foto: Johan Bentzel

När pandemin slog till valde present- och inredningsbutiken Butik Unik att stänga sin affär i Ystad och satsa fullt ut på näthandel. Eftersom de redan hade en mindre webbshop var övergången relativt friktionsfri.

Men att packa beställningarna visade sig vara rätt utrymmeskrävande och ägarna Rowena och Håkan Jeppsson insåg att de behövde större lokaler.

De hittade vad de letade efter på Torget i Hammenhög. Här har de nu också kunnat öppna sin fysiska butik på nytt.

– Det är trevligt att kunna träffa kunderna igen, säger Rowena Jeppsson.

Efter en ganska omfattande flyttprocess, som har tagit mycket tid och möda i anspråk, slog de upp dörrarna den tredje juli. Folk har redan hittat dit och när Österlenmagasinet är på besök kommer det in kunder med jämna mellanrum.

Som granne har Butik Unik för närvarande Malmqvists El och snart flyttar även Kabusa Design Factory in i lokalen intill. En bit bort finns även en del andra verksamheter.

Håkan Jeppsson framhåller att Torget börjar bli ett litet handelskluster, vilket gynnar samtliga aktörer.

– Det här är alldeles utmärkt. Det är ju i mitten av Österlen och här är också mycket trafik som passerar. Härifrån är det också nära till både Simrishamn och Ystad, säger han.

Butik Unik startade 2018, då paret Jeppsson tog över och bytte namn på en befintlig verksamhet. Hon är ansiktet utåt. Han håller sig främst bakom kulisserna, men innan de har hunnit anställa personal är han också behjälplig i butiken.

Håkan Jeppsson uppger att de parallellt fortsätter att satsa på sin webbshop:

– Online är mycket viktigt för oss. Man måste finnas på nätet för att lyckas i dag.

Johan BentzelSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.