unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Dags att nominera till pris

Det har blivit dags att nominera pristagare till miljöpriset i Simrishamns kommun.
Förra årets miljöpristagare, David Bertilsson och Bertil Andersson i Bästekille.
Förra årets miljöpristagare, David Bertilsson och Bertil Andersson i Bästekille.
Foto: Hannah Andersson

Simrishamns kommun delar årligen ut ett miljöpris för en särskilt förtjänstfull insats inom miljöområdet. Insatsen ska leda till en bättre miljö eller förebygga, begränsa eller undanröja miljö- och/eller hälsofarlig verksamhet genom exempelvis information, undervisning, produktutveckling eller aktivt miljö- och naturvårdsarbete.

Förra året tilldelades miljöpriset David Bertilsson och Bertil Andersson i Bästekille för deras mångåriga engagemang i strävan att erbjuda lokalt producerade och giftfritt odlade livsmedel.

Kommunen ber nu medborgarna om hjälp med nominerandet. Miljöpriset kan tilldelas enskild person mantalsskriven i Simrishamns kommun, alternativt en organisation, ett företag eller en förening med säte i kommunen.

– Prissumman är 10 000 kronor och senast 9 november vill vi ha allmänhetens nomineringar, inklusive motivering, säger Mattias Müller, miljöstrateg och ansvarig för priset.

Det är samhällsplaneringsnämnden som utser pristagare och priset delas ut som första punkt vid kommunfullmäktiges sammanträde den 14 december.