GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kultur

Dags för Litteraturrundan

Egentligen skulle Litteraturrundan ha ägt rum i maj, men fick flyttas på grund av Coronapandemin. Nu är det i alla fall dags. Den 5 och 6 september samlas åter författare, förlag och litteratursällskap runt om i Skåne - och Blekinge som i år inkluderats i evenemanget.
Författaren Björn Ranelid medverkar som vanligt under Litteraturrundan och kommer bland annat prata om sin nya roman ”Bill Nilssons sista vita skjorta” som handlar om en pomolog och äppelodlare på Österlen.
Författaren Björn Ranelid medverkar som vanligt under Litteraturrundan och kommer bland annat prata om sin nya roman ”Bill Nilssons sista vita skjorta” som handlar om en pomolog och äppelodlare på Österlen.
Foto: Moa Dahlin

Litteraturrundans koncept påminner om konstrundans. Författare bjuder in läsarna till sina hem, skrivarlyor, den egna trädgården, caféer, kulturlokaler med mera där de framträder själva eller tillsammans med kollegor från Litteraturrundan, med högläsning, boksläpp, happenings, musik, konst och massor med bokprat.

Årets Litteraturrunda skulle egentligen ha ägt rum i maj men stoppades med hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring folksamlingar. Istället anordnades en Digi-Runda som blev en succé.

– Det visade att den nyaste tekniken och den egna kreativiteten kan skapa underbara saker. Ändå tycker vi att det fysiska mötet är fortfarande mycket viktigt när det är möjligt att genomföra, vilket vi starkt tror att vi kommer att kunna göra genom platsbokningar och sunt förnuft, säger Helen Halldorsdottir, Litteraturrundans verksamhetsledare/general.

Flera nya arrangörer och medverkande har tillkommit i år så trenden att föreningen växer från år till år håller i sig.

På Österlen deltar Karin Eberhardt Grönvall (Skillinge Båtklubbs hus), Anna-Lena Fexby, Marianne Gunve och Unnur Sólrún Bragadóttir (Galleri Odukat, Simrishamn), Ylva Stockelberg (Simrishamn), Björn Ranelid (Kivik), Anna Sandkull (Vitemölla) och Hans Folke Andersson (Hasse & Tagemuseet, Tomelilla)

För komplett program, tider och deltagande författare, se Litteraturrundans hemsida.