GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insamling

De cyklar mot rasism

Efter 11 dagar och 70 mil på cykelsadeln har Edvin Bergsland och Viktor Nordström från Norrköping nått sitt mål: Borrby. Under strapatsen har killarna passat på att samla in pengar i kampen mot rasism.
Edvin Bergsland och Viktor Nordström har cyklat från Norrköping till Österlen och samtidigt samlat in pengar i kampen mot rasism under #cyklamotrasism.
Edvin Bergsland och Viktor Nordström har cyklat från Norrköping till Österlen och samtidigt samlat in pengar i kampen mot rasism under #cyklamotrasism.
Foto: Fredrik Ekblad

– Vi har länge känt att vi vill göra något mot rasismen i framförallt Sverige, och nu när Black Lives Matter fick sig ett uppsving kände vi att det var dags, säger Edvin Bergsland.

För att samla in pengar har de startat en gofundme, som finns tillgänglig på www.gofundme.com/cyklamotrasism och förutom detta så har de även spelat musik på vägen ner för att samla ihop lite extra pengar.

Killarna ingår i musikgruppen Norra Promenaden och övriga bandmedlemmar har anslutit längs vägen när det har varit dags för spelningar.

– Hittills har vi fått ihop 6000 kronor och det är vi jättenöjda med. Vi har dokumenterat resan på sociala medier och fått massor av glada tillrop och uppmuntrande ord under veckan, vilket har peppat oss enormt, säger Viktor Nordström.

– Vi vill också bevisa att även om man är överviktig så kan man ge sig ut och cykla och göra knäppa grejer, stigmat kring övervikt är väldigt stort idag, och därför vill vi bevisa att även vi klarar av att göra något sådant här, säger han.

Killarna har under resan mestadels sovit i tält och överst på önskelistan när de kom fram stod att få slockna i en ordentlig säng.

– Vi var nog lite naiva när vi gav oss ut på det här. Ingen av oss hade sovit i tält innan. Eller cyklat någon längre sträcka för den delen, säger Edvin och skrattar.

Att cykla tillbaka till Norrköping är inte aktuellt, försäkrar killarna.

– Jag kommer nog faktiskt aldrig mer cykla i hela mitt liv, säger Viktor och skrattar.