unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.
Sommarens två musikaluppsättningar är höjdpunkten för barnen och ungdomarna i Scen Österlen. Repetitionerna inleds efter sportlovet och intensifieras efter skolavslutningen.
Sommarens två musikaluppsättningar är höjdpunkten för barnen och ungdomarna i Scen Österlen. Repetitionerna inleds efter sportlovet och intensifieras efter skolavslutningen.
Foto: Hannah Andersson

Trots att det är en hel vecka kvar till premiären när ÖM besöker en repetition i teaterladan på MårtenPers Scen strax utanför Brantevik, sitter repliker och danssteg redan som en smäck. Ett 20-tal barn i åldrarna 8-14 år utgör barngruppen som i år ger föreställningen Aladdin JR, en Disneymusikal utifrån Walt Disneys film Aladdin.

– Det är en fartfylld föreställning med härlig musik, beskriver Leontine Esprup som spelar Jago, onde emiren Jafars sidekick.

Majken Myrén som spelar tiggaren Lian och Ebba Helmersson som spelar Anden, håller med. De är alla tre väldigt glada för att det blev en sommar med Scen Österlen trots allt.

– Det här är första gången som jag är med i sommarmusikalen men alla är så snälla, också är det jättekul att få dansa och sjunga, säger Majken.

4 bilder
Sommarföreställningarna brukar locka stor publik, i år släpps dock endast 49 biljetter per föreställning.
Leontine Esprup spelar Jago, den onde emiren Jafars sidekick, Ebba Helmersson spelar Anden och Majken Myrén tiggarbarnet Lian, i sommarens uppsättning av Aladdin Jr.
Barngruppen bjuder på Disneymusikalen Aladdin Jr och ungdomsgruppen på rockmusikalen RENT.
Alla som vill får vara med när Scen Österlen bjuder in barn och ungdomar till en scenupplevelse som blir på riktigt.
enlarge

En hel del corona-anpassningar har gjorts för att det skulle vara möjligt att genomföra sommarens föreställningar.

– Vi tar bara emot en publik på max 49 personer per föreställning, biljetterna måste förbokas och det blir inget häng i foajén. Publiken väntar utomhus och släpps in, samt placeras, ett sällskap i taget, berättar Charlotte Elm Ravn, producent.

Föreställningar

Aladdin JR
Premiär onsdag 8 juli klockan 19.00. Därefter torsdagar klockan 19.00 (ej 9/7), lördagar och söndagar 15.00. Sista föreställning söndag 2 augusti.
RENT
Premiär fredag 10 juli. Därefter: 12, 15, 17, 19, 22, 24, 25, 26, 29 och 31 juli, samt 1 augusti. Alltid klockan 19.00.