1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.
Sommarens två musikaluppsättningar är höjdpunkten för barnen och ungdomarna i Scen Österlen. Repetitionerna inleds efter sportlovet och intensifieras efter skolavslutningen.
Foto: Hannah Andersson

Trots att det är en hel vecka kvar till premiären när ÖM besöker en repetition i teaterladan på MårtenPers Scen strax utanför Brantevik, sitter repliker och danssteg redan som en smäck. Ett 20-tal barn i åldrarna 8-14 år utgör barngruppen som i år ger föreställningen Aladdin JR, en Disneymusikal utifrån Walt Disneys film Aladdin.

– Det är en fartfylld föreställning med härlig musik, beskriver Leontine Esprup som spelar Jago, onde emiren Jafars sidekick.

Majken Myrén som spelar tiggaren Lian och Ebba Helmersson som spelar Anden, håller med. De är alla tre väldigt glada för att det blev en sommar med Scen Österlen trots allt.

– Det här är första gången som jag är med i sommarmusikalen men alla är så snälla, också är det jättekul att få dansa och sjunga, säger Majken.

images4 bilder
enlarge

En hel del corona-anpassningar har gjorts för att det skulle vara möjligt att genomföra sommarens föreställningar.

– Vi tar bara emot en publik på max 49 personer per föreställning, biljetterna måste förbokas och det blir inget häng i foajén. Publiken väntar utomhus och släpps in, samt placeras, ett sällskap i taget, berättar Charlotte Elm Ravn, producent.

Föreställningar

Aladdin JR
Premiär onsdag 8 juli klockan 19.00. Därefter torsdagar klockan 19.00 (ej 9/7), lördagar och söndagar 15.00. Sista föreställning söndag 2 augusti.
RENT
Premiär fredag 10 juli. Därefter: 12, 15, 17, 19, 22, 24, 25, 26, 29 och 31 juli, samt 1 augusti. Alltid klockan 19.00.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Konsert

Musikaliskt kosläpp för spelsugna saxofonister

Sommarkompisarna och saxofonisterna Per Bäcker och Staffan Mårtensson sammanstrålar även denna sommar på Lönebostället i Gladsax. Den sistnämnde blåser toner ur en riktig raritet: en saxofon som en gång tillhörde jazzlegenden Stan Getz.

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Brösarp

Utställning med Österlenbilder

Konstnärsparet Hasse och Ia Karlsson, Vitemölla, ställer ut Österlenbilder på Brösarps Konsthall. Ia är känd för sina färgglada akrylmålningar i naivistisk stil och Hasse är en skicklig akvarellmålare, som bland annat målat Nobelprisdiplom. Utställningen pågår 18 juli - 2 augusti. Öppet lör-sön klockan 12-16. Brösarps Konsthall i samverkan med Brösarps Gästgifveri.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.