unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Dubbelt upp för publiksuccé

Både Tomelilla och Simrishamns riksteaterförening bjuder in till publik- och kritikersuccén ”Taha” första veckan i november.
Taha - skriven och framförd av skådespelaren Amer Hlehel.
Taha - skriven och framförd av skådespelaren Amer Hlehel.
Foto: Sören Vilks

I den internationellt prisbelönta föreställningen ”Taha” får publiken följa ett människoöde som börjar i Palestina innan andra världskriget och slutar i London på en poesikonferens ett halvt sekel senare. Om en poets kärlek till ordet, hans fascinerande kärlek till människoliv och natur. Om sorg och människans stora förmåga till förlåtelse, om att erövra världen med kunskap och skönhet i en glödande föreställning berättad med fint avvägd humor.

”Taha” är berättelsen om den palestinske hyllade poeten Taha Muhammad Ali, skriven och framförd av mästerlige skådespelaren Amer Hlehel, översatt och regisserad av Amir Nizar Zuabi. Föreställningen på engelska eller arabiska och textas till svenska.

Tomelilla riksteaterförening erbjuder föreställningen den 2 november klockan 19 i Teaterhallen Folkets Park.

Simrishamns riksteaterförening erbjuder ”Taha” den 5 november klockan 19 på kulturhuset Valfisken.

Information om biljettförsäljningen hittar du på respektive arrangörs hemsida.