unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Dialog

Efterlängtad upprustning

Ytterligare några dagar finns det möjlighet att tycka till om hur Måns Nils torg i Borrby ska se ut efter kommunens upprustning, planerad att påbörjas i november.
Ett ansiktslyft av Måns Nils torg i Borrby har varit efterlängtat. Just nu samlas synpunkter om torgets framtida utformning in och planen är att arbetet ska starta i november.
Ett ansiktslyft av Måns Nils torg i Borrby har varit efterlängtat. Just nu samlas synpunkter om torgets framtida utformning in och planen är att arbetet ska starta i november.
Foto: Hannah Andersson

Den 31 augusti klockan 16 till 18 kommer en medborgardialog att genomföras på plats på Måns Nils torg. Då kommer Linda Larsson, tf gata/parkchef, samt Anna Bartels, landskapsarkitekt och projektledare att finnas på plats.

Fram till den 31 augusti är även den pågående digitala medborgardialogen öppen.

– Det är andra gången vi använder digital medborgardialog till annat än detaljplaner, berättar Linda. Det är ett bra verktyg för oss att få in synpunkter nu när möjligheten att träffas fysiskt är begränsad på grund av pandemin.

I den digitala medborgardialogen ges möjlighet att klicka på en karta över torget och svara på frågorna: Vad tycker du är bra med torget? Vad bör förändras och utvecklas? Vad på torget tycker du bör värnas om? Vilken tycker du är torgets viktigaste funktion?

– De boende runt torget har redan lämnat in sina åsikter via en skrivelse, men ytterligare ett tiotal synpunkter har kommit in digitalt.

Synpunkterna berör bland annat trafiksituationen och önskemål om mindre parkeringsyta, till förmån för en mötesplats.

– Det lutar åt en förändring på det planet och vi håller med om att det hade varit trevligt med någon typ av mötesplats, säger Linda.

Det har även funnits oro över att de två träden av sorten robinia inte skulle få vara kvar.

– Träden behåller vi, lovar Linda. Vi har nyligen beskurit dem.

Ett förslag för torgets utformning kommer att tas fram under september. Entreprenörer kommer att utses under september-oktober och upprustningen planeras att påbörjas i november.

Läs mer

Inställt trädgårdsbesök

Gyllebo

Inställt trädgårdsbesök

Måndagen den 20 juli planerade Österlens trädgårdssällskap att besöka ”Jettes have – trädgården för alla sinnen” i Gyllebo. Trädgårdsbesöket är dessvärre inställt.

Tipspromenad med vinstchans

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Ingen Krämarmarknad i år

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Utställning med Österlenbilder

Brösarp

Utställning med Österlenbilder

Konstnärsparet Hasse och Ia Karlsson, Vitemölla, ställer ut Österlenbilder på Brösarps Konsthall. Ia är känd för sina färgglada akrylmålningar i naivistisk stil och Hasse är en skicklig akvarellmålare, som bland annat målat Nobelprisdiplom. Utställningen pågår 18 juli - 2 augusti. Öppet lör-sön klockan 12-16. Brösarps Konsthall i samverkan med Brösarps Gästgifveri.

Strandkiosk i ålaboden

Nyöppnat

Strandkiosk i ålaboden

Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.

Årets pristagare utsedda

Pris

Årets pristagare utsedda

Världsgitarristen och vitemöllingen Göran Söllscher, Simrishamns karateklubb och konstnärliga ledarna för Scen Österlen, Tove och Carl-Johan Wåhlin, är årets tre pristagare när kommunen delar ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium.