Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En kvinnas val på Borrby bio

Röda Korset i Borrby bjuder på film i integrationssyfte söndagen den 25 oktober. Långfilmen ”En kvinnas val” och kortfilmen ”The Wedding dress” visas.
Röda Korset bjuder på film i integrationssyfte på Borrby bio.
Röda Korset bjuder på film i integrationssyfte på Borrby bio.
Foto: Press

Det går inte att boka plats till filmvisningen. Platserna är 45 till antalet och tilldelas de första köande. Bion öppnar klockan 18.30.

Klockan 19.00 visas långfilmen ”En kvinnas val” som handlar om Maryam som älskar sitt arbete som läkare på ett litet sjukhus på den saudiska landsbygden, även om det finns manliga patienter som vägrar att behandlas av henne. När hon blir inbjuden till en läkarkonferens utomlands känner hon sig glad och bekräftad. Men det vänds snabbt till besvikelse när myndigheterna kräver medgivande från hennes pappa, som råkar vara bortrest. Frustrerad och arg, bestämmer sig Maryam för att ta saken i egna händer.

”En kvinnas val” följs av kortfilmen ”The Wedding dress”. En ung och ännu ogift kvinna i den tidiga trettioårsåldern arbetar i en ateljé för bröllopsklänningar. Hon arbetar med en klänning åt en kund när saker tar en annan vändning. Filmen visas på arabiska, textad på engelska. Längd 7 min. Filmen visas i samarbete med MAFF (Malmö Arabiska Filmfestival).