unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Nyår

Ett sprakande avslut

Vid tolvslaget på nyårsafton bjuder Simrishamns köpmannaförening, i samarbete med sponsorer, på ett hejdundrande fyrverkeri.
Markus Jonasson från Simrishamns köpmannaförening och Ida Widerberg, Österlens Kraft, ser fram emot fyrverkerishowen på tolvslaget, nyårsafton.
Markus Jonasson från Simrishamns köpmannaförening och Ida Widerberg, Österlens Kraft, ser fram emot fyrverkerishowen på tolvslaget, nyårsafton.
Foto: Hannah Andersson

– Nyår blir det ju, oavsett hur pandemin utvecklar sig, och vi har nog aldrig längtat så mycket efter ett nytt år som vi gör i år. Det har vi tagit fasta på och därför kommer vi att bjuda på ett fyrverkeri vackrare än någonsin, säger Markus Jonasson från Simrishamns köpmannaförening.

Traditionen om att bjuda på ett offentligt fyrverkeri i Simrishamn startade 2018 och gjorde raketsuccé från start.

– Redan första året gjorde fyrverkeriet succé. Vi visste inte alls vad vi hade att vänta oss, men det blev väldigt uppskattat.

Årets evenemang kommer självklart att skilja sig från tidigare år.

– Vi uppmanar alla att ta sitt ansvar och hålla avstånd, säger Markus. Vi kommer att använda oss av inre piren som uppskjutningsplats, liksom tidigare år, och det finns gott om plats för åskådarna att sprida ut sig på, ända från Skeppet, förbi Hotell Svea, bort mot Strandpaviljongen. Dessutom går det att njuta av på längre håll än så, förra året var det ett sällskap i Gröstorp som berättade att de tittat på fyrverkeriet hemifrån.

Fyrverkerishowen håller på ungefär sju minuter och delar är musiksatt.

– En av fördelarna med ett offentligt fyrverkeri är att skjutandet koncentreras till de sju minuter som fyrverkeriet håller på. En annan är att uppskjutningen blir säkrare. Men den avgörande anledningen bakom beslutet att göra detta är att vi tycker det är kul att göra något för Simrishamn.

Sponsorerna bakom årets fyrverkeri i Simrishamn är Simrishamns köpmannaförening, Österlens kraft, Sparbanken Skåne, Ystads Allehanda, Fritid Österlen och Salana Österlen.