Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ettor och nollors hemliga liv

Simrishamns bibliotek bjuder in till ett författarbesök online med journalisten Marie Birde och datasnillet Olga Stern.
Möt Marie Birde och Olga Stern i bibliotekets digitala författarbesök.
Möt Marie Birde och Olga Stern i bibliotekets digitala författarbesök.
Foto: Press

Marie Birde och Olga Stern presenterar en perfekt mängd roliga fakta, anekdoter och spännande människoöden i sin bok ”Ettor och nollors hemliga liv”.

Under datorernas hårda skal sker det magi, eller om man vill vara helt korrekt, programmering. Antagligen har du redan hört om det här med ettor och nollor och att de på något sätt hänger ihop med programmering, men hur fungerar det egentligen?

Förutom programmeringens kulturhistoria (visste du att de första programmerarna var kvinnor?) innehåller boken en gedigen genomgång av programmeringens principer, begrepp, algoritmer, datasäkerhet och inte minst datahumor.

Den 29 april klockan 17-19 bjuder Simrishamns bibliotek in till ett författarbesök online med Marie Birde och Olga Stern. Åhörarna uppgraderar inte bara sin allmänbildning utan får också förutsättningar för att börja programmera rent praktiskt.

Föranmälan till biblioteket. Beroende på graden av smittspridning i samhället vid tiden för evenemanget så kan det komma att ske även fysiskt på plats i biblioteket med publik.