GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Evenemang blir digitala

Med anledning av att smittospridningen åter ökar väljer Simrishamns bibliotek att göra flera av sina evenemang digitala.
Simrishamn • Publicerad 5 november 2020
Författaren Karin Smirnoffs framträdande på Simrishamns bibliotek den 12 november ställs in, men spelas in och visas digitalt istället.
Författaren Karin Smirnoffs framträdande på Simrishamns bibliotek den 12 november ställs in, men spelas in och visas digitalt istället.
Foto: Press

Karin Smirnoffs författarbesök på biblioteket i Simrishamn den 12 november är sedan länge fullbokat - med en lång reservlista. Men när de skärpta råden från Folkhälsomyndigheten kom valde både biblioteket och Österlens museum att ställa in alla sina evenemang med publik fram till och med den 17 november, alltså så länge som råden gäller.

- Karin Smirnoffs framträdande kommer därför att spelas in utan publik. Det var sedan länge planerat att sändas digitalt också, men nu blir det digitalt enbart. Men det är bättre än inget, säger Jakob Haväng, bibliotekarie som ansvarar för evenemangen på biblioteket.

Sändningen sker på bibliotekets Facebook-sida. Utrustning har köpts in, sändningstillstånd och ansvarig utgivare ordnats, och med det på plats, resonerar man att det är lika bra att köra även andra evenemang digitalt.

- Vi kommer att sända vårt bokprat den 1 december digitalt på Facebook. Även en paneldebatt om folkbibliotek med tunga namn inom biblioteksbranschen kommer att sändas där, berättar Jakob Haväng.

Huruvida den flerfaldigt prisbelönade författaren Lina Wolffs inplanerade uppträdande på biblioteket den 18 november kommer att ske framför publik vågar Jakob Haväng inte sia om.

- Det beror helt på om råden från Folkhälsomyndigheten förlängs eller skärps ytterligare. Men det kommer hur som helst att sändas digitalt, säger han.

Digitala evenemang på Simrishamns bibliotek:

Författarbesök: Karin Smirnoff, torsdag 12 november klockan 17.30.

Författarbesök: Lina Wolff, onsdag 18 november klockan 17.00.

Bokbabbel, tisdag 1 december klockan 17.00.

Paneldebatt om folkbiblioteket, 2 december klockan 17.00.

Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.