unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Ägarbyte

Familjen Dagerås Hunter är nya ägare till Blå huset

I somras kom Blå huset på Köpmangatan i Borrby ut till försäljning. Nu har fastigheten fått nya ägare i familjen Dagerås Hunter, som i vår planerar att starta bed & breakfast, café och butik.
Familjen Hunter Dagerås
Familjen Hunter Dagerås
Foto: Privat

Blå huset i Borrby har rymt många olika verksamheter genom åren, allt från järnhandel till köttaffär och bank. Sedan 2013 har Carina och Anders Öhman drivit ett uppskattat bed and breakfast, retrobutiken ”Precis en sån” och café i Blå huset. I somras bestämde de sig dock för att sälja och nu har huset fått nya ägare.

Tobias Dagerås och Linn Hunter med barnen Alfons 5 år och Balthasar 1 år, packar som bäst för att flytta från Göteborg till Borrby.

– Vi får nycklarna till Blå huset den 18 december och efter årsskiftet går flyttlasset, berättar Tobias Dagerås.

Varför har ni valt att flytta till Borrby?

– Vi har alltid haft en dröm om att få driva våran egen verksamhet. Livet har tagit oväntade vändningar för oss senaste åren, addera en pandemi med osäkerhet kring våra anställningar i Göteborg till det och det skulle visa sig att vår dröm skulle gå i uppfyllelse tidigare än vi vågat hoppas på!

Vad har ni sysslat med tidigare?

– Vi har båda jobbat inom restaurang hela våra liv. Jobbat säsong i fjällen och på västkusten, varit med och byggt krogar, drivit krogar och även jobbat inom hotell. Vi älskar värdskapet, det är det vi brinner för!

Vad var det som ni fastnade för med Blå huset?

– Möjligheterna! Huset erbjuder oändligt med möjligheter med lite fantasi. Sedan verkar Borrby väldigt charmigt, vi hoppas och tror att vi kommer trivas.

Vilka är era planer för Blå huset?

– Till en början kommer vi bedriva B&B, café och butik. Förhoppningsvis kommer vi ganska snart utöka med fler rum, vi vill ha ett galleri och i framtiden finns drömmar om en restaurang. En ganska snar framtid.

Med huset följer en stor trädgård, är ni trädgårdsintresserade?

– 50% av dom vuxna är intresserade av att påta i trädgården och 100% av att vara i den. Vi älskar att odla ätbara saker men vill samtidigt att våra gäster ska kunna utnyttja trädgården, det kommer finnas mycket yta för härligt häng och umgänge.

Vad ser ni mest fram emot?

– Vi är spända på att flytta ner med våra pojkar och lära känna byn. I vår verksamhet vill vi så snart som möjligt börja samarbeta och nätverka med lokala aktörer och producenter. Vi samarbetar hellre än konkurrerar. Men det vi ser fram emot mest är att få flytta ner!

Mer om vart Blå husets förra ägare, Carina och Anders Öhman, flyttat sin butik ”Precis en sån” kan du läsa i nästa nummer av ÖM.

Tobias Dagerås och Linn Hunter med barnen Alfons 5 år och Balthasar 1 år, packar som bäst för att flytta från Göteborg till Borrby.