unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Filmvisning för liten publik

Borrby bio bjuder in till coronaanpassad filmvisning med max åtta personer i salongen. På söndag visas ”Porträtt av en kvinna i brand”.
Det blir fortsatta filmvisningar under april, undantaget påskhelgen. Arkivbild.
Det blir fortsatta filmvisningar under april, undantaget påskhelgen. Arkivbild.
Foto: Torun Börtz

Första helgen i mars provade Borrby bio att bjuda in till tre coronaanpassade föreställningar. På filmduken visades Guldbaggevinnaren ”Spring Uje spring” och initiativet gjorde succé.

– Det blev precis som vi hade tänkt oss, berättar Annika Westergren, ordförande i Borrby biografförening. Jag tog själv emot första visningens besökare ute på trappan och känslan var fantastisk. Det märktes tydligt vilket sug det finns efter att gå på bio.

Ett samarbete gjorde visningen möjlig.

– Vi fick ett erbjudande från TriArt om att ingå i deras ”Jukeboxbio”, vilket innebär att vi slipper betala garantihyra och bara faktureras med 50 procent av biljettintäkterna för deras filmer. Det innebär att vi kan visa film för få, utan att göra en ekonomisk förlust.

Styrelsen har nu beslutat att fortsätta visa film för en liten publik. På söndag, den 21 mars klockan 18.00, visas ”Porträtt av en kvinna i brand”, som när den hade premiär i december 2019 beskrevs som ”filmkonst av absolut bästa och ljuvligaste sort” av recensenter. Biljett bokas på hemsidan.