GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fisklivet i Tommarpsån

I Tommarpsån finns nu en fiskräknare installerad som styrs av artificiell intelligens. Det är Länsstyrelsen som satt upp räknaren, vilken ger information om vilka och hur många fiskar som passerar.
Fiskräknaren har också en kamera och som levererar filmklipp på alla fiskar som passerar.
Fiskräknaren har också en kamera och som levererar filmklipp på alla fiskar som passerar.
Foto: Press

Installationen av fiskräknaren är en del i arbetet med att skapa en bättre framtid för de fiskar som vandrar i Tommarpsån.

Fiskar vandrar av olika anledningar. En del fiskar vandrar till platser där de kan para sig. Öringarna vandrar också genom ån för att ta sig ut till havet, men de gör det för att äta upp sig och växa till sig. Öringen vandrar också i åns vattensystem för att hitta platser med grus där de kan lägga sin rom.

En åtgärd som redan utförts för att underlätta vandringen i Tommarpsån är att dämmen vid Valsmöllan tagits bort för att skapa en mer fri passage. Med en fiskräknare på plats blir det nu möjlighet att mäta och se effekter av de åtgärder som vidtas i framtiden för att främja fiskvandringen.

Fiskräknaren har också en kamera och om du följer länken som du hittar på Simrishamns kommuns hemsida kan du se filmklipp på alla fiskar som passerar. På Fiskdata.se finns även information om hur många fiskar som vandrat upp och ner i ån och vilka arter.