unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Fler balla Österlenställen

Valle Westesson har gång på gång tipsat om 100 balla ställen i Skåne, däribland på Österlen. Nu ges hans bok ut i en omarbetad jubileumsutgåva.
Valle Westesson bland en av många balla platser på Österlen: de gamla betongbryggorna i Gärsnäs.
Valle Westesson bland en av många balla platser på Österlen: de gamla betongbryggorna i Gärsnäs.
Foto: Fredrik Ekblad

Tio år har gått sedan Valle Westesson första gången gav ut ”100 balla ställen i Skåne”, en bok som fortfarande lockar nya läsare.

Under pandemisommaren 2020, då hemester och svemester var modeorden på allas läppar, sålde den förra upplagan slut. Så nu är det dags för ännu en uppdaterad och förbättrad version, som bjuder på både nya ställen och gamla favoriter.

Som vanligt beskrivs många platser på Österlen. Bland nykomlingarna finns tre platser: naturreservatet Forsemölla, Alunbruket i Andrarum och Tomelilla idrottsplats.

För tre år sedan sammanstrålade Valle Westesson med Österlenmagasinet för att berätta om den utgåva som då var aktuell.

Han berättade att fascinationen för udda platser började under tonåren hemma i Malmö:

– Malmö var rätt deppigt då. Men jag försökte hitta små glädjeämnen i tillvaron och ett var att gå på upptäcktsfärd i häftiga miljöer. Efterhand hittade jag allt fler coola ställen och började kartlägga dessa.