unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Fler bilder från året som gått

8 bilder
Varje december packar Kulturskolans musiklärare sina instrument, och tomteluvor, för att ge sig ut på turné till Simrishamns skolor. Pandemiåret 2020 fungerar inte det, men Tomteorkestern ställde inte in, utan ställde om – till film.
Det såg länge ut som att eleverna på Nova Academys Performing Arts skulle bli snuvade på sin efterlängtade examensproduktion. Men i maj kunde eleverna kliva upp på Ystads teaters scen, med publiken utbytt mot ett filmteam.
Under året har Friskis & Svettis i Simrishamn, i likhet med många andra träningsanläggningar, anpassat sin verksamhet för att kunna erbjuda möjlighet till fysisk aktivitet trots pandemin. Vi besökte den lyckade utomhussatsningen.
Intresset för att handla lokalproducerad mat utan mellanhänder har växt sig stort. I augusti startade en ny Reko-ring i Tomelilla och när ÖM besökte det femte utlämningstillfället hade Reko-ringen redan hunnit bli en välbesökt begivenhet.
En av få invigningar som hann genomföras innan pandemin drog in var premiären av Simrishamns biblioteks nya rum för de minsta barnen. Föga anade vi att biblioteket innan året var slut skulle vara helt stängt för besök.
Invigningen av Österlen lyser i Vitaby spred en varm känsla av gemenskap i mörkret, trots anpassningar för att alla besökare skulle kunna hålla avstånd till varandra.
Lagom till påsk gav föreningen Gamla Cimbrishamn ut en karta som visar vägen till historiskt intressanta byggnader i Simrishamn. Satsningen gjorde succé och fler än 3400 kartor hämtades ut. En ny utgåva av kartan ges ut 2021.
I mars träffade vi Ingegerd och Ronny Persson som efter 38 år med RIPS Släp & Husvagnsservice i Tomelilla lämnade över företaget till Martin och Leif Wirén. Sedan följde en sommar av sällan skådat hemesterslag, där många valde att semestra med husvagn.
enlarge