1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Föreställningar med förbehåll

Scen Österlen kommer att sprida musikalglädje också i sommar. Styrelsen bakom teaterföreningen har tagit beslutet att genomföra sommarens båda föreställningar, men med en mindre publik.
Ungdomsgruppen repeterar inför sommarens premiär av Rent på Mårten Pers scen utanför Brantevik.
Foto: Torun Bortz

Repetitionerna inför årets två musikalsatsningar på Mårten Pers scen utanför Brantevik, Aladdin och Rent, har pågått enligt schemat sedan februari. Nu har båda grupperna dessutom repat ute på teatern för första gången, något som gav en efterlängtad försmak av den stundande teatersommaren.

Scen Österlens styrelse har fått tänka om och tänka nytt både en och två gånger på grund av coronapandemin och för att kunna ta ett väl förankrat beslut har föreningen genomfört en enkät bland både de unga medverkande och deras anhöriga för att höra hur de ser på situationen.

Med enkäten som stöd har styrelsen nu beslutat att både Aladdin och Rent kommer att spelas på de datum som planerats från början, med premiär den 8 respektive 10 juli.

Däremot kommer en publik på max 50 personer att tas emot per föreställning, åskådarna kommer att spridas ut i salongen och också hållas åtskilda från skådespelarna. Publikvärdar kommer att finnas på plats ska se till att det inte blir trångt.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Surfakademin till Österlen

Sedan 2006 har Jens Holmer, Peter Sahlberg och kollegorna på Surfakademin lärt över 10 000 svenskar att dansa på vågorna i Biarritz, Galicien, Kalifornien och Costa Rica. När Coronaviruset slog till och alla resor ställdes in fick duon tänka om.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.