GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Föreställningar med förbehåll

Scen Österlen kommer att sprida musikalglädje också i sommar. Styrelsen bakom teaterföreningen har tagit beslutet att genomföra sommarens båda föreställningar, men med en mindre publik.
Brantevik • Publicerad 28 maj 2020
Ungdomsgruppen repeterar inför sommarens premiär av Rent på Mårten Pers scen utanför Brantevik.
Ungdomsgruppen repeterar inför sommarens premiär av Rent på Mårten Pers scen utanför Brantevik.
Foto: Torun Bortz

Repetitionerna inför årets två musikalsatsningar på Mårten Pers scen utanför Brantevik, Aladdin och Rent, har pågått enligt schemat sedan februari. Nu har båda grupperna dessutom repat ute på teatern för första gången, något som gav en efterlängtad försmak av den stundande teatersommaren.

Scen Österlens styrelse har fått tänka om och tänka nytt både en och två gånger på grund av coronapandemin och för att kunna ta ett väl förankrat beslut har föreningen genomfört en enkät bland både de unga medverkande och deras anhöriga för att höra hur de ser på situationen.

Med enkäten som stöd har styrelsen nu beslutat att både Aladdin och Rent kommer att spelas på de datum som planerats från början, med premiär den 8 respektive 10 juli.

Däremot kommer en publik på max 50 personer att tas emot per föreställning, åskådarna kommer att spridas ut i salongen och också hållas åtskilda från skådespelarna. Publikvärdar kommer att finnas på plats ska se till att det inte blir trångt.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.