GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Författare pratar gränsland

Rikstolvan i Järrestad har bjudit in fyra aktuella författare till samtal helgen den 24 och 25 juli. Tanken är att diskutera hur man gör konst av dokumentärt material.
Publicerad 22 juli 2021
Elin Cullhed är en av de fyra författare som gästar Rikstolvan för att diskutera gränslandet mellan fiktion och fakta utifrån sina egna aktuella verk.
Elin Cullhed är en av de fyra författare som gästar Rikstolvan för att diskutera gränslandet mellan fiktion och fakta utifrån sina egna aktuella verk.
Foto: Sofia Runarsdotter

Författarsamtalen på Rikstolvan leds av journalisten och författaren Marit Kapla, Augustprisad för sin debutbok ”Osebol” (2019).

Tillsammans med de inbjudna deltagarna kommer hon utifrån deras aktuella verk belysa gränslandet mellan autofiktion, fiktion och biografi samt diskutera vad dessa genrebestämningar innebär.

Hur långt är det möjligt att gå i sin egen berättelse om sitt liv? Stämmer det att man kan tillåta sig en större frihet i en berättelse om verkliga personer om man kallar den för roman? Vilka regler och principer finns att följa för fiktion respektive dokumentär?

De gästande författarna är på lördagen Lone Aburas, aktuell med ”Den svarta boken (B-sidor), och Elin Cullhed, som har skrivit ”Eufori – en roman om Sylvia Plath”, samt på söndagen skådespelaren Philomène Grandin, vars debutbok ”Glöm allt men inte mig” gavs ut i år, och tv- och filmkritikern Johan Croneman, som nyligen gav ut ”Jag är olyckligt här”.

En biljett ger tillgång till alla fyra samtal.

Johan BentzelSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.