GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Familj

Första familjecentralen i sydöst är invigd

Nu är nya familjecentralen i Simrishamn officiellt invigd. Öppna förskolan har redan smygstartat med barnvagnspromenader och lekplatsträffar och i onsdags hölls den formella invigningen av satsningen på sydöstra Skånes första familjecentral.
Simrishamn • Publicerad 23 september 2021
Familjecentralen, som är ett samarbete mellan Capio, kommunens barn- och utbildningsförvaltning samt socialförvaltningen, invigdes officiellt i onsdags.
Familjecentralen, som är ett samarbete mellan Capio, kommunens barn- och utbildningsförvaltning samt socialförvaltningen, invigdes officiellt i onsdags.

– Det här är en fin dag som egentligen bara kan beskrivas med ett ord - äntligen! Idag är jag glad och stolt, konstaterade Maria Linde Strömberg, ordförande i socialnämnden, i sitt invigningstal.

Maria talade, och klippte invigningsbandet, tillsammans med Britta Wallgren, Capios Sverigechef, och Jan Rejdnell, ordförande i barn och utbildningsnämnden.

Familjecentralen är nämligen ett samarbete mellan Capio, kommunens barn- och utbildningsförvaltning samt socialförvaltningen.

Förutom att vara en mötesplats, är familjecentralens syfte att verka för ett hälsofrämjande, tidigt förebyggande och stödjande arbete.

Verksamheten består av de fyra grenarna - mödrahälsovård, barnhälsovård, öppen förskola samt socialrådgivning. Målgruppen är blivande föräldrar och familjer med barn i åldrarna 0-6 år.

4 bilder
Familjecentralen finns på närsjukhuset i Simrishamn.
Britta Wallgren, Capios Sverigechef (bilden) invigningstalade tillsammans med Jan Rejdnell, barn och utbildningsnämnden samt Maria Linde Strömberg, socialnämnden.
Familjecentralen utgörs av de fyra grenarna - mödrahälsovård, barnhälsovård, öppen förskola samt socialrådgivning. På bilden syns kärntruppen som kommer att möta besökarna.
”Det här är en fin dag som egentligen bara kan beskrivas med ett ord - äntligen! Idag är jag glad och stolt” konstaterade Maria Linde Strömberg, ordförande i socialnämnden.
Familjecentralen finns på närsjukhuset i Simrishamn.
Britta Wallgren, Capios Sverigechef (bilden) invigningstalade tillsammans med Jan Rejdnell, barn och utbildningsnämnden samt Maria Linde Strömberg, socialnämnden.

Att det finns ett uppdämt behov av en mötesplats för föräldrar och barn bekräftas av att många deltagare redan hittat till öppna förskolans aktiviteter, som smög igång sista veckan i augusti.

– Barnvagnspromenaderna lockar redan ett stadigt antal och allra flest har besökt våra lekplatsträffar som vi bjuder in till varje fredag, berättar Sofie Tilly, socialrådgivare, som leder träffarna tillsammans med Anna-Maria Caesar, samordnare och förskolepedagog.

Familjecentralen finns på närsjukhuset i Simrishamn. Anna-Marias och Sofies förhoppning är att kunna bjuda in till öppna förskolan inomhus i de fina lokalerna med start i oktober.

Utomhusverksamheten fortsätter tillsvidare, information om öppna förskolan finns på familjecentralens webbplats och sociala medier.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.