unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Fortsatt föreläsningspaus

Den av många efterlängtade premiären för föreläsningsterminen på Tommarps bygdegård brukar äga rum i mitten av januari. Men så blir det inte i år. Östra Tommarps föreläsningsförening pausar sin verksamhet under våren för att istället satsa på hösten 2021.
Östra Tommarps föreläsningsförening föredragskvällar är populära och lockar inte sällan fullt hus, vilket innebär 220 åhörare. Arkivbild från föreläsning med författaren Mikael Bergstrand
Östra Tommarps föreläsningsförening föredragskvällar är populära och lockar inte sällan fullt hus, vilket innebär 220 åhörare. Arkivbild från föreläsning med författaren Mikael Bergstrand
Foto: Hannah Andersson

Östra Tommarps föreläsningsförening hann genomföra nästan hela sitt första terminsprogram för 2020 innan covid-19 drabbade Sverige.

– Vi startar vår föreläsningstermin redan i januari så det var bara den avslutande föreläsningen med Björn Ranelid som vi tyvärr tvingades ställa in, med förhoppningen att han kan komma vid annat tillfälle, berättar Ingrid Jönsson, styrelseledamot.

Styrelsen följde sedan utvecklingen av pandemin och bestämde sig för att pausa verksamheten under hösten.

– Vi ville inte riskera något för varken vår egen, föreläsarnas eller åhörarnas skull, men visst var det synd för vi hade planerat för ett riktigt spännande föreläsningsprogram hösten 2020, säger Ingrid.

Programpausen sträcker sig även över våren 2021, men till hösten räknar föreningen med att åter kunna bjuda in till Tommarps bygdegård, med reservation för då förekommande rekommendationer.

– Vi längtar efter att komma igång igen och längtar tror jag att publiken också gör. Vi lockar många i åldern 65+, de som kanske varit allra mest isolerade.

Premiären är redan planerad. Den 16 september kommer Henrik Widegren, läkaren som är känd från SVT:s Fråga Lund, att kliva upp på scenen.

– Han besökte oss så sent som förra våren och drog fullt hus, med följden att många besvikna tvingades vända i dörren.

Hur resten av höstens program kommer att se ut är ännu inte spikat.

– Planeringen pågår för fullt och vi gör vårt yttersta för att knåpa ihop ett riktigt spännande program, avslutar Ingrid.