Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gruppledare från hela Skåne utbildas i Simrishamn

Simrishamns kommuns mångåriga satsning på stödgruppsverksamhet, för barn med krångel i hemmet, har lett till att man nu belönas med det hedervärda uppdraget att utbilda nya stödgruppsledare från hela Skåne.
Det är Annica Lindh och Milea Corméry som hedrats med uppdraget att utbilda Skånes alla stödgruppsledare.
Det är Annica Lindh och Milea Corméry som hedrats med uppdraget att utbilda Skånes alla stödgruppsledare.
Foto: Hannah Andersson

Simrishamns kommun var tidiga med att erbjuda stödgruppsverksamheten Blåvinge, för barn som lever eller har levt nära våld, psykisk ohälsa, kemiskt beroende eller mycket konflikter, och har även satsat på kontinuitet i verksamheten. Den satsningen belönas nu med uppdraget att utbilda nya stödgruppsledare från hela Skåne.

Det är Annica Lindh, stödgruppsledare och samordnare för Blåvingeverksamheten och Milea Corméry, stödgruppsledare och familjebehandlare på Socialförvaltningen som hedrats med uppdraget att ta över utbildningsansvaret efter Jette Boberg från Malmö, som ska gå i pension.

– Det känns fantastiskt roligt och vi känner att vi kompletterar varandra väldigt bra, säger Annica.

– Det här är något som vi verkligen brinner för så det känns kul att få lov att inspirera andra och det är så klart en fin bekräftelse på att vi ligger i framkant, konstaterar Milea.

Blåvingeverksamheten är ett samarbete mellan barn- och utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen. 2008 startade första stödgruppen i Simrishamn.

Verksamheten vänder sig i dagsläget till barn i åldrarna 6-16 år.

– Men framöver hoppas vi få möjlighet att utöka åldersspannet till 6-19 år för att kunna erbjuda vårt stöd även till kommunens gymnasieungdomar, berättar Annica.

I januari fick verksamheten egna lokaler på Backgatan i Simrishamn, i före detta Världens hus.

Det var i nya lokalen som Annicas och Mileas andra grupp med stödgruppsledaradepter träffades förra veckan, för sitt sista utbildningstillfälle.

– Det känns ovant med en utbildning förlagd åt det här hållet, men det har varit trevligt att få lov att bekanta sig närmare med Simrishamn, konstaterar Magdalena Larsson från Eslöv.

Blåvinge

Blåvinge erbjuder stöd till barn som har krångel i familjen. Det kan handla om att föräldrar har skilt sig eller att någon i familjen har eller har haft missbruk, psykisk ohälsa eller varit våldsam.
Verksamhetens syfte är att stärka barnet och hjälpa hen att bättre förstå sina egna och andras känslor.
Blåvinge vänder sig till barn 6-16 år med:
Stödgrupper 8 – 12 år. Max 6 barn per grupp.
KKV (kroppsbaserad kreativ verksamhet) 6 – 12 år. Max 4 barn per grupp.
Enskilda samtal
Skilda världar För barn som har separerade föräldrar. 7 – 12 år. Max 6 barn per grupp.
Hanna och Theo För barn som har separerade föräldrar. 6 – 13 år. Enskilda samtal.
Verksamheten är gratis.